Mitől lett ilyen a linzer tésztája ?
Tehát,hogy ugye a linzertésztának, hogy vékonyan lehessen szaggatni,olyan,hogy is mondjam,tömötnek kéne lennie...Az enyém viszont nyúlós lett. Nem hiszem,hogy a repcepttel van a gond,már sokat kipróbáltam,de ezt egy ilyen videóban kéyzítette el a szakács,tehát nem ezzel van szerintem a gond...Tudna esetleg valaki egy jó receptet adni,vagy megmondani mitől ilyen,és hogyan lehetne még kezdeni vele valamit ?
(Sajnos így még nem tudom megcsinálni a linzereket,összeszűkül a tészta,ahogy kiszaggatom...Tényleg nem tudom mit rontottam el megint)
Én sejtettem, de nem mertem rákérdezni. 😂
Tilos ilye.n vegyi termékeket sütihez használni. A zsírtartalma töredéke a vajénak, így nem is csoda ha katasztrofális a végerdmény.
Ilyenekhez mindig a vajhoz legjobban hasonlító margarint kell használni, tehát minél nagyobb zsírtartalmú, minél keményebb.
Ezek a kenhető margarinok nem csak lágyak, amiért alkalmatlanok erre, hanem nagyon vizesek, a növényi olajjal mesterségesen homogenizálják, ezért nem feltűnő benne a víz, de olvaszd csak ki egy serpenyőben, szinte víz az egész.
Még akár gyúrás közben is szét tud esni alkotóelemeire egy olcsóbb, gyenge minőségű szendvicsre kenhető margarin. A zsiradék része ikrás lesz, a víz meg különválik.
De még ha nem is esik szét, attól még a víz az kifejti a hatását! És mivel ebbe a tésztába nem igazán kell víz, simán tönkreteszi az egészet.
Nem, ez nem 3:2:1
Ez kb 3 : 1,5 :1
A 3:2:1 az egymáshoz viszonyított arányokat jelenti.
Pl hasonló mennyiségben legyen mondjuk a 7 deka az 1 rész.
Akkor 21 dkg liszt, 14 dkg vaj, 7 dkg p.cukor.
Nem jó az arány! Amit te írsz, az 2:1:0,6.
30 dkg liszt, 20 dkg vaj/margarin, 10 dkg cukor.
Vagy ha felezed, akkor 15 - 10 - 5
Egy tojássárga, és esetleg egy pici jéghideg víz, hogy összeálljon morzsálódósból tésztává.
Tegnap asszem már leírtam, hogy először csak a lisztet+vajat morzsold el (vagy vki írta a reszelős módszert, az se rossz...), és utána tedd hozzá a cukrot, meg a tojássárgáját.
Nincs semmilyen robotgéped? A késes robotgéppel 1 perc az egész, imádom. :-)
Vagy még kisebb mennyiségben, a példa kedvéért
15 liszt, 10 margarin, 5 p.cukor .
Itt az 5 dkg az 1 rész.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!