Milyen finom és könnyű recepteket tudtok Gyerekeknek?
Italok: limonádé (cukor-citrom-víz) - megbolondíthatod egy pár mentalevéllel is.
bólé: málnaszörp - meggylé -víz - bele mindenféle idénygyümolcs felkockázva (s.dinnye, őszibarack, szilva, szőlő-ezt csak szemezd le)
KAják: lecsó (hagyma-pirospaprika - paprika - paradicsom- virsli, só, végén üthetsz rá tojást is
paprikás krumpli (pörköltalap bele kockakrumpli, kolbász)
káposztás kocka (káposztát lereszeled, olajon megpirítod, és hozzákevered a főttésztát)
rántott hús, rántott zöldségek
ennyi idősen már szinte mindent meg tudsz csinálni, én is 13-14 évesen már tök jól főztem :)
Hát a káposztástésztához a káposztát elég macerás lereszelni, ráadásul nem csak piritani kell, hanem előtte besózva állni hagyni és utáni kinyomni a levét.
A paprikáskrumpli viszont tényleg egyszerü.
Mákostészta, dióstészta gyerekjáték.
Egy gyümölcsturmix elkészitése is egyszerű.
A párolt zöldség natúr csirke, vagy pulykamellel is finom.
A mellet besózod, borsozod és kevés olajon megpárolod. Kb. 10-15 perc alatt kész.
tojásrántotta, muffin..stb :)
[link] - én mikor még kezdő voltam innen merítettem. kategóriákra van szedve, és jól le van írva. és látod milyen lesz a végeredmény (ha jól sikerül) :D
Tejszínes tészta.
Gyermekünk általt kedvelt tésztát szokásos módon megfözzük
röviddel az elött,hogy puha,leöntjük a víz nagy részét és 1 pohár tejszínt öntünk hozzá.Ìgy fözzük készre.A tejszínt részben beszívja a tészta,a többi pedig a szósz hozzá.Ìzlés szerint füszerezzük.Pírított virsli
karikákat is keverhetünk hozzá.
Sajtos tejfölös tészta, bundi kenyér, sült krumpli, palacsinta, tejbe griz, krumplis tészta, fasirt, melegszendvics, rántotta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!