Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kelbimbót hogyan lehet felhasz...

Kelbimbót hogyan lehet felhasználni hogy finom legyen?

Figyelt kérdés
Sosem készítettem még kelbimbóból semmit, régen ettem és akkor elkönyveltem hogy nem szeretem. Viszont a napokban egyik ismerősömnél ismét megkóstoltam és finom volt nagyon, nem volt keserű. Azt mondta, tett némi fokhagymát a főzővízbe. Szeretnék majd végre én is kelbimbót készíteni, hiszen ezek szerint nem mindig rossz és keserű :-) Vannak valami praktikák az elkészítésére?
2011. nov. 13. 16:54
 1/8 anonim ***** válasza:
80%

Hát az attól függ mit szeretnél belőle készíteni...

pl. [link]

2011. nov. 13. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
91%

Én frankfurti levesnek szoktam, krumplival ,srépával, virslivel.

amikor fogyóztam, simán megpároltam, de nekem is keserű volt, nem ízlett.

olvastam már, hogy van aki, vajon megpárolja, majd pirított zsemlemorzsába forgatja.

kelkáposzta helyett is főztem már krumplival együtt, fokhagymás rántással főzeléknek, úgy finom volt.

2011. nov. 13. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
csinálj a kelbimbó mellé besamel mártást,és azzal egyed..Isteni finom..A kelbimbót meg enyhén sózott vízben főz meg.
2011. nov. 13. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
2011. nov. 13. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
#3/5 választ szeretném kiegészíteni. a párolt kelbimbót vond be mesamellel, szórjál rá reszelt sajtot (föstölttel még finomabb ), és úgy süsd meg.
2011. nov. 13. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
jaj, ez a sorszám...:) 3/6:)
2011. nov. 13. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigieket :-)

Egyébként meddig kell főzni? Mert erre is már találtam különböző dolgokat, valahol csak forrázásról beszélnek, máshol meg azt írják legalább 10 percig.

2011. nov. 13. 18:28
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

párold, kevés zsiradékon , úgy finomabb.kb 10-15 perc. egyet félbevágsz, megkóstolod, ha ízlik, kész:)

ha egy csipetnyi szódabirkarbónát teszel rá, megmarad a szép zöld színe.( spenótnak, brokkolinak, borsónak is)

2011. nov. 13. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!