Mit főzzek? Ti mit főztetek múlt héten és a héten mit fogtok. Ezek voltak eddig:spagetti,paprikás krumpli,rizs rántott hús,gyümölcsleves.
Hárman vagyunk, kétnaponta főzök.
A héten volt rántott hús, tócsni, Zúzapörköltet, sült csirkecomb. Leves azért nem, mert sem párom, sem a gyerek nem eszi meg, egymagamra meg nem csinálok. Bár valamelyik nap gulyásleves lesz, azt megeszik.
Holnap oldalast akarok sütni, mára van még zúzapörkölt.
9!
Négyen vagyunk. Rajtam kívül senki sem eszi meg a másnapos ételt és én se szeretek mindent másnaposan. Ráérek főzni és mivel tudok is, azt is ki tudom számolni, mennyit kell készítenem ahhoz, hogy még aznap elfogyjon. Gyakorlat, akarat es hozzaallas kérdése
Nálam teljesen rapszodikus, hogy főzök-e naponta. 2 hónapig home-office-ban dolgoztam, akkor azért gyakrabban főztem mint így, hogy már újra bejárok dolgozni (12 órázom).
A héten volt lencsegulyás, spenót bundás kenyérrel, hentestokány rizzsel - ebből volt amit két napig ettem. A hétvégén gombapaprikást csinálok nokedlivel, meg a fagyasztóból veszek ki sütni való kolbászt - az mifelénk puha kenyérrel és mustárral/savanyúsággal megy. Lehet, hogy lebbencs levest is csinálok, mert megkívántam egyik nap.
12, jól álltok, apám az aznaposat se eszi meg vacsorára már...
ha valaki ráér, meg szereti csinálni, meg mindig újat akar, egyen...egyikben sincs kivetnivaló. bár azért látom, pontozás itt is megy :D
14!
Nem pontoztam. Tőlem mindenki ugy főz ugy főz, ahigy akar, annyi napra, ahogy neki jól esik. Az en családom ilyen finnyás, de nem zavar, mert ahogy irtam, megy a főzés, nem igazan van maradék. Amiből van, az úgy is volt tervezve. Pl tárkonyos csirkeragu levest úgy főzök, hogy én azt egy hétig is tudom enni reggelire, ebédre és vacsorára is, ha van. A jól alltokot nem igazan ertem hogy kell érteni. Anyagilag? Az, hogy nincs maradék, épp gazdaságos, nem pazarló.
Múlt héten amire emlékszem, volt pizza, brokkolikrémleves, rántott sajt sültkrumplival
Hétvégén össze-vissza főztem, több félét, kinek mi ízlik. Így szombat-vasárnap-hétfőn volt tejszínes csirke rizzsel, Sertésszűzpecsenye szalonnában sütve sültkrumplival, sült csirkecomb.
Kedden juhtúrós sztrapacska
Szerda-csütörtök gulyásleves, pogácsa, tócsni
Ma fokhagymakrémleves, palacsinta
Hétvégén nem főzök, máshol eszünk
Az elmúlt kb. két héten ezek voltak, amikre emlékszem és biztos jövő héten is lesz valami hasonló:
Rizs, szalonnás-kolbászos lecsóval (bolti, üveges lecsó).
Krumplis tészta.
Lasagne.
Kakaós csiga.
Sült csirkecomb petrezselymes krumplival.
Kapormártás csigatésztával.
Paradicsommártás húsgombóccal, főtt krumplival.
Paradicsomos édeskáposzta leves.
Hamburger (bolti előre csomagolt zsemle, csomagolt húspogácsa 3 perc alatt kisüthető, sok zöldség).
Gyros tál (csirkemellből, bolti gyros fűszerkeverék, görögös jellegű saláta friss zöldségekből kapros joghurtos öntettel).
Hétvégén bográcsgulyás lesz, meg egyik nap rántott hús valamilyen krumplival, mert nálunk a rántott hús csirkemellből nagy kedvenc, főleg sült krumplival.
Levest kb. hetente egyszer főzök, többnyire ezeket: paradicsomleves (dobozos püréből, kis kagylótésztával), gyümölcsleves (bolti mélyhűtött vegyes erdei gyümölcs + alma), zöldségleves (mélyhűtött tavaszi zöldségkeverékből és zöldségleves kockából), mert ezek irtó gyorsan megvannak.
Gyakori a főzelék is, főleg finomfőzelék, zöldbab, krumpli, néha lencse. Ehhez vagy virslit sütök vagy kész panírozott húspogácsát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!