Viszonylag gyorsan és egyszerűen elkészíthető ételek?
Sziasztok!
Életemben először szeretnék valamit főzni, valami normálisat, ami kicsit bonyolúltabb egy tejbegríznél vagy egy tojásrántottánál.
Valami valóban egyszerű, kezdőknek és főzéshez való érzékkel nem rendelkezőknek is egyszerűen elkészíthetőt.. :)
Nézegetem a google "egyszerű receptek kezdőknek" találatait, de így se jutottam előrébb.. :(
(Azt hiszem, a krumplistészta vagy a paprikás krumpli lenne a megfelelő, de azokat most nem szeretnék enni.)
A válaszokat zöld kézzel értékelem és köszönöm!
ui.: A zacskós leves, mirelit/gyorsfagyasztott dolgok valamilyen körettel, vagy az ételrendelés nem opció. Alkotni szeretnék :)
20 perc kb.
X ml rizst edénybe raksz full lángon. kis olajban átforgatod, keverketed. Ha elkezd fehéredni a negyede, akkor ráöntöd a 2X ml mennyiségű forró vizet. Ízlés szerint só, összekevered. Lekapcsolod takarékra, és mehet rá a fedő.
Egy tálba/edénybe/éthordós dobozba páchoz olajat öntesz. Összekevered a csirkefűszermixszel. Csirkecsecst előcsapod a vágódeszkára, vékonyan felszeleteled. Amilyen formára szeretnéd. Én általában minél nagyobbra vágom, hiszen az a leggyorsabb. 3-4 vékonyabb szelet/ csecs. Jól átforgatod a pácban. Én általában 3 napra élőre elkészítem a rizst és a pácolt husit.
Közben már a serpenyő vagy elektromos grill előkészült. Mehet bele az aznapi adag husi sülni. Maximum közeli hőfokon gyorsan átsül (hiszen vékony. Ha vastagabb, akkor végén fedő alatt pár percet érdemes sütni még). Amikor pirong az egyik oldala, lehet forgatni (illetve kontaktgrillben nem kell, hiszem egyszerre süti mindkét oldalát). Kb 4 perc az első oldal, 3 a másik. Sok dologtól függ, ki kell tapasztalni.
Amint késznek tűnik a husi, akkor kirakod egy tányérba, és LEFEDED!! Ez azért fontos, mert ilyenkor még van benne egy pont megfelelő mennyiségű nedvesség, amit már nem szeretnénk, ha elszállna. Szóval visszaszívja magába pár perc alatt és így lesz ropogós, omlós, de nem száraz, tökéletes pipemellünk.
Közben a rizsa is megfőtt.
Bonápetííít!
Lehet enni csemege ubival, majonézzel nyakonöntött rizsával, vagy amivel akarod.
Ízvilágot a fűszerrel bármikor lehet változtatni. Legutóbb pl India felé kalauzoltam magam, mikor kis körrit kevertem a pácba (óvatosan!)
Ha meg unod a rizsát, akkor bármi jó helyette. Fagyós krumplit sem tart tovább kisütni egy frituban, de lehet krumplipüré is ennyi idő alatt. Múltkor pesztósan csináltam a pürét, fini.
Ja, és ugye ez az első nap. Kövi nap a hűtőböl előcsapod a pácos husidat, és sütsz. Ha 4 napra csinálnál, akkor azt javasolnám, hogy már 3. nap süsd ki a holnapi utolsó adagot is. Az a biztos. Utána hűtő.
Rizsát mikróban érdemes újrafőzni kicsit. Előveszed a tányérat, ráengeded a vizet, leöntöd. Így van rajta egy kis nedvesség. Ez épp elég. Megy rá az egy adag rizsed, és mehet a mikróba 3-4 percre. Nekünk van ilyen mikrós fedőnk, azt is le szoktam öblíteni, hogy legyen rajta kis víz, és akkor a rizsákok sem patzoknak szanaszét.
Szóval 10 perc kb, azaz a husi amíg megsül, plusz amíg visszaszívja magát. Amire kész a husi, addig a rizsa is meggőzölte magát, és friss lesz.
Ja, még a rizsáról jut eszembe. Azt is ki kell tapasztalni. Valaminek sok a kétszeres mennyiségű víz, van aminek kevés.
A zacskós rizsát meg el kell felejteni. Borzalom. Se nem puha, se nem pergős. Totykásan is még kemény. Szörnyű.
Én, amikor nagyon sietek vagy csak lusta vagyok főzni, akkor ezt a legegyszerűbb receptet szoktam elkészíteni. 10! perc az egész étel.
Hozzávalók:
25dkg penne tészta
2db duci fokhagyma
Olívaolaj / sima napraforgó olaj
Nagyobb konzverv paradicsom
Sajt ízlés szerint
A tésztával kell kezdeni. Lobogó sós vízbe belerakod a pengét és ezután 10 percig hagyod főni.
Fogsz egy forró serpenyőt és 4 ek. olajat raksz bele. Ezután felaprítod az egyik fokhagymát és beleteszed a serpenyőbe és kicsit odapörkölsz neki, de ne égesd oda mert keserű lesz. Ezután ha csípősen szereted chili pelyhet is beletehetsz. Jól összekeverem, hogy összeérjenek az ízek. Ezután jön a paradicsompüré. Beleteszed ezt is a serpenyőbe. Sózod, borsozod. Ezután felaprítod a másik fokhagymát is és azt is belehelyezed a szószba. Ha megfőtt a tészta vagyis lejárt a ~10 perc leszűröd a tésztát és a serpenyőbe dobos és összekevered a szósszal. Ízlés szerint reszelhetsz rá sajtot :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!