Más is mindig kb. ugyanazt főzi? Valami krumplis, valami rizses, valami tésztás étel, egy-egy főzeléknap. Unalmas, valami ötlet feldobni az egyhangúságot? Tudom, sokfeleképpen lehet elkészíteni, de az alapok mindig ugyanazok.
#7: Hát nálunk is elég hasonló a helyzet. :))
Eléggé kreatív és intuitív módon főzök - így aztán a gyerekeim hiába kérték, hogy "olyan ….-t, amit a múltkor csináltál" - mert nem igazán emlékeztem, hogy akkor pontosan miből mennyit tettem bele... :) :)
Nálunk a hagyományos ételek az egzotikumok :-D - mondjuk évente 1x van pörkölt, vagy vadas...
Pl. a kínai sült tésztába szinte bármilyen zöldség mehet.
A kezdés wokban egy fokhagyma-hagyma-gyömbéres dinsztelt alap, erre dobod a felcsíkozott csirkemell/comb/stb. húsokat, jól átpirítod majd mehetnek rá a zöldségek. Azt is lepirítod, kicsit összerottyantod, fűszerezed valami kínai fűszerkeverékkel, ráöntesz ízlés szerinti mennyiségű szójaszószt, majd mehet bele a kb. 10 percig beáztatott ramen tészta. Chilivel lehet még pikánssá tenni. Összekevered, kész.
Na írok még egy teljesen másféle "mindent bele" kaját.
Szinte bármit bele lehet tenni, ez az alap:
Bármilyen zöldséggel, egyéb húsfélékkel (maradék grillcsirke felvágva, bolti sonka, stb. stb.) finom.
Ha nincs gyakorlatod a pitetészta elkészítésében, el lehet készíteni bolti levelestésztával is, vagy egyszerűen megsütheted csak a tölteléket lepényként.
Keresd Főzelékes Ferit, elképesztő, amit művel a zöldségekkel :)
Valamint én a Pinterest-ről szoktam inspirálódni, pl így:
most sertéshúst szeretnénk enni, és éppen spárgaszezon van. Beírom "pork asparagus recipe" , csak az első oldaltól csorog a nyálam, és kapásból 11 féle recept van első blikkre.
Igen-igen, FŐzelékes Feri zseniális kajákat csinál! :) Én is rajongója vagyok.
Kérdező, levest sose szoktál főzni?
Rengeteg finom, tartalmas leves van, ami mellé secperc alatt össze lehet dobni egy palacsintát, túrófánkot, vagy bármi édességet!
Ez az egyik kedvencem Sz. Feritől:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!