Más is mindig kb. ugyanazt főzi? Valami krumplis, valami rizses, valami tésztás étel, egy-egy főzeléknap. Unalmas, valami ötlet feldobni az egyhangúságot? Tudom, sokfeleképpen lehet elkészíteni, de az alapok mindig ugyanazok.
Zöldségből nem csak főzeléket lehet csinálni, hanem töltött, rakott, sült, stb verziót is.
Rizs helyett mehet bulgur, kuszkus, köles, stb...
Konkrétabban?
Rakott zöldség, pl. rakott káposzta az kb. ugyanaz mint a valami rizses étel. Szoktam én is ilyeneket, pl. túrós rakott zöldbabot, de nem rendszeresen. Néha.
A curry pad thai meg tésztás? Egy jól bevált receptet szeretnék kèrni.
Hetente hányszor esztek kuszkuszt, bulgurt, kölest, hajdinát?
Mivel annyi féle alapanyag van , nem hetente többször, hanem többhetente egyszer kerül sorra ugyanaz v hasonló étel.
Nemcsak rizzsel lehet rakott zöldségeket készíteni.
egész őszintén, nem vicceltem
én nem receptből főzök, hanem bedobálom a serpenyőbe/lábasba stb azt amihez kedvem van és van otthon...
Ezek azért eléggé tág fogalmak. A "valami rizses étel" az nem egyféle ételt takar, tud nem egyhangú is lenni. Rakott zöldbab, indiai vajas csirke, tejszínes-tárkonyos sertés szűzérme, gombás rizottó. Mindben van rizs, de az ízüknek, állaguknak köze nincs egymáshoz.
De amúgy ha ezeket az alapanyagokat teljesen el akarod kerülni, egyél puliszkát, párolt zöldséget, egytálételeket hüvelyesekből. Babból, csicseriborsóból, lencséből például nem csak főzelék létezik hanem nagyon tartalmas salátaféléket, ragukat lehet készíteni, egy chili, egy ilyen: [link] például ez
vagy ez [link] magában is tökéletes tud lenni, de ha ennél éhesebbek vagytok, természetesen lehet sütni rá egy grillsajtot, tükörtojást vagy egy szelet csirkét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!