Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy jó kis csirkecomb pác ötlet?

Egy jó kis csirkecomb pác ötlet?

Figyelt kérdés
Sós, fűszeres, paradicsom pácos mézes-mustáros pácokat szoktam használni. Valami ütős fincsi pác ötletet megosztanátok velem?
2020. jan. 21. 22:34
 1/7 Silurus ***** válasza:
81%
Mézes-fokhagymás. Rozmaringos. Só,bors,őrölt paprika,fokhagyma granulátum olajjal keverve.
2020. jan. 21. 23:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Piri-piri csirke

HOZZÁVALÓK: 4 adag

2db kis legfeljebb 80 dkg-os, szabadon tartott csirke.


ELŐKÉSZÍTÉSE:

Kivágjuk a gerincét, bőrével felfelé az asztalra kiterítjük, tenyérrel lelapítjuk.


Pác (ez elég ütős)

HOZZÁVALÓK:

4 db citrom leve

100 ml olívaolaj

2 ek durva szemű só

5 gerezd fokhagyma, szeletre vágva

1 ág rozmaring levelei, finomra vágva

10 db csilipaprika, kierezve, kimagozva, finomra vágva

2 kk durvára őrölt bors

ELKÉSZÍTÉSE:

A húst tepsibe tesszük, bedörzsöljük a citromlé és az olaj keverékével, sózzuk, majd elosztjuk rajta a többi fűszert. Lefedve szobahőmérsékleten hagyjuk állni 1-2 órát. (Hűtőben marinálhatjuk 4-6 óráig is.)


Kenegetőszósz

Sütés alatt ezzel a keverékkel kenegetjük a húst.


HOZZÁVALÓK:

3 gerezd fokhagyma hámozva, összezúzva

1 ek durva só

100 ml meleg víz

5-6 db friss csilipaprika kimagozva, kevés magot bennehagyva

2 db piros sült paprika, kockára vágva

100 ml olívaolaj

50 g vaj

2 db citrom leve

ELKÉSZÍTÉSE:

A fokhagymát sózzuk, a vízzel felöntjük, negyedórát állni hagyjuk.


Ezután a fokhagymából és a paprikákból turmixban vagy kőmozsárban olívaolaj és vaj hozzáadásával pépet készítünk. Felforraljuk, levesszük a tűzről, állni hagyjuk. Sózzuk.


A csirkét kivesszük a pácból, letisztítjuk, szárazra töröljük, grillezzük. Vannak, akik egyszer forgatva mindvégig közepesen magas, direkt vagy indirekt hőn grillezik. Mások - nagyobb grilleken - indirekt, vagyis lágyabb hőn hagyják a csirkét hosszabban átmelegedni, majd erősebb hőn fejezik be.

Egy lehetséges megoldás: direkt és erős hőn kezdjük a bőrös oldalán sütni mintegy 4-5 percig. Ezután közepes indirekt hőn folytatjuk, ismét 4-5 percig. Megfordítjuk a szárnyast, és így is először 4-5 perc direkt erős, majd 4-5 perc indirekt közepes hőt adunk neki. Az utolsó 5 percben mindkét oldalát kenegetjük, végül a bőrös oldalán még 5 percig szép barnára pirítjuk.


Mielőtt felvágnánk, 5 percig pihentetjük.

2020. jan. 22. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

ezt paccal egyutt serpenyoben szoktam kisutni

[link]

2020. jan. 22. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
de egy sima fokhagymas tejes sos borsos pacban is surin megusztatjuk, nem annyira utos de egyszeru es finom
2020. jan. 22. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

esetleg sörös, sörös mézes receptek is vannak es itt is van hasonlo:

[link]


esetleg indiai fuszerezes, elso es harmadik pl ilyen:

[link]

2020. jan. 22. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
90%

tandoori pác

joghurt, fokhagyma, gyömbér, tandoori masala fűszerkeverék

2020. jan. 22. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Azt sem tudom melyiket próbáljam ki elsőnek. 😊
2020. jan. 22. 17:10

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!