Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Padlizsán recept ötletek?

Padlizsán recept ötletek?

Figyelt kérdés
Kaptam 2db padlizsánt,de igazán tudok mit kezdeni vele.
2010. júl. 27. 08:09
 1/6 anonim ***** válasza:

Vágd ujjnyi karikákra (női ujjnyi, nem férfi ujjnyi), egy tepsibe tegyél olíva olajat (napraforgó olaj is jó), tedd bele a padlizsánokat, szórj rá mediterrán fűszerkeveréket, és süsd meg.


Vagy lecsóba is tehetsz padlizsánt, nem rontja el. Esetleg még tehetsz mellé cukkinit is.


Vagy rántott padlizsán.


Vagy rakott padlizsán.

Moussaka (Muszaka)


Fél kg padlizsán 1 centis szeletekre vágva, fél kg paradicsom 1 centis szeletekre vágva, 2 zöldpaprika vékonyan felszeletelve, 25 dkg bárányhús és 25 dkg sertéshús nagyon apróra felkockázva, 1 fej hagyma apróra vágva, 2 gerezd préselt fokhagyma, 5 ek olaj, 2 ek reszelt emmentáli, liszt, só, bors, bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem.

A padlizsánt sózom, borsozom, lisztbe fozgatom és forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütöm. A paprikacsíkokat olajban szintén rövid ideig sütöm. Ezt követően a hagymát is megpirítom egy kevés olajban. Az olajban a húst erősen megpirítom (10 perc), hozzáadom a hagymát, a fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, sót, borsot, egy kevés bazsalikomot és kakukkfüvet és további öt percig kis lángon párolom. Egy kizsírozott felfújtformába rétegenként lerakom a padlizsánt, a húst, a paradicsomot (sóval, borssal, bazsalikommal és kakukkfűvel fűszerezve) és a paprikát. Megszórom reszelt sajttal, meglocsolom olajjal és 200 fokos sütőben fél óráig sütöm. Pitát, vörösbort és tzatzikit kínálok hozzá.

/Forrás: MaryNick oldala/

2010. júl. 27. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Én rántott padlizsánt szoktam csinálni úgy, hogy karikákra vágom, beleteszem egy tálba, hogy a leve kijőjjön, megsózom, egy kis delikát és úgy hagyom egy fél órát. utána rántom ki. még finomabb, ha szezámmagban is megforgatod. de csináltam már töltöttet is. többféleképpen is ellehet készíteni. én gombás-hagymás-krumplis-tojásos tölteléket csináltam. mindezt megfőztem külön, majd összetörtem és beletöltöttem. rá egy kis tejföl és sajt és úgy a sütőbe. mellé törtkrumplit csináltam és gombásszósz. isteni volt.
2010. júl. 27. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Padlizsánkrémet is lehet késziteni,piritósra ISTENI!!!!

[link]

2010. júl. 27. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Köpolu:

Ez a legjobb!!

Megsütöd a platnin, leborítva egy tállal. Vagy grillen, vagy a sütőben, Meghámozod, kockára vágod. Sóval, kanálka ecettel,kanál mustárral, borssal, jó sok fokhagymával, kanál olajjal habosra turmixolod.Paradicsomkarikákkal borítva, azokat is borsozva pirítóssal tálalod.

Az erdélyiek majonézzel keverik ki.

Ha a tűzhely tetején leborítva sütöd, úgy a legfinomabb, kap egy kis füstös ízt.

2010. júl. 27. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!Végül rántottam!
2010. júl. 27. 10:49
 6/6 anonim ***** válasza:

"Végül rántottam!"


Úgyse rossz!!;)

2010. júl. 27. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!