Ti hogy hívjátok amikor panírozás után összekeveritek és kisütitek a maradék lisztet, tojást és zsemlemorzsát?
Figyelt kérdés
Nálunk görhe :D Kérdezgettem régen többektől, mindenkinek volt rá valami hasonlóan vicces megnevezése.2020. ápr. 5. 14:30
13/22 anonim válasza:
Na hazaértem, itt az ígért lista! Bővítem az általatok írottakkal, amik számomra újak. :-) :-)
- lábatlan tyúk
- egérke
- műhús
- gyerekhús
- hercsula
- pampuska
- vakhal
- pogácsa
- szamárhús
- prézli
- bodag, ill. bodak
- puffancs
- vakarcs
- profézi
- paflet
- marcsa
- ruhája
- süti
- kaparék
- compó
16/22 anonim válasza:
17/22 anonim válasza:
#13
Ez még lemaradt:
A bodag meg a "cigánykenyér", amit ebben a vírusos időkben, kenyér híján süthetünk is, mert különösen frissen nagyon finom tud lenni:
18/22 anonim válasza:
Sárga husi - gyerekként valamiért ez volt a leglogikusabb elnevezése, végül így maradt és a családban mindenki így hívta.
20/22 anonim válasza:
16-17: a kérdés úgy szólt, h hol miként hívják! Amúgy nógrádban a fánk neve a pampuska... de családi vagy lokális szóhasználat BÁRMI lehet a panírmaradékra! A lényeg, h a használók értsék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!