Levesben fött maradék zöldségekböl mit csináljak?
Elég sok fött zöldség maradt, leves nem. Kidobni kár lenne, viszont nem tudom, mit lehet belöle csinálni vadason és zöldségkroketten kivül - ezek nemrég voltak, most nem szeretém ezeket újra.
Minden tippet elöre is köszönök
Kockázd fel apróra és főzd össze rizzsel, vagy bulgurral.
Én ezt szoktam csinálni köretként, nem csak kényszerből.
Olyankor a rizst (bulgurt) is húslevessel öntöm fel, bele a zöldség. Ha nincs már leved, leveskocka is megteszi, vagy a sima víz. Így köretnek is finom, de kis sajttal-tejföllel önálló étel, ha egy kis hússal csinálsz hozzá valamilyen feltétet, sült, rántott vagy ragú, kifejezetten komplett főétel.
Francia salátát szoktam készíteni, ha megmarad a leveszöldség, kiegészítem apróra vágott almával és csemege uborkával, majd összekeverem tartármártással.
Mi szeretjük, pirítóssal, meg pár darab főtt tojással finom vacsora kerekedik belőle.
Zöldségfasírtot akartam írni, de az majdnem zöldségkrokett, szóval az kilőve.
Sok jó ötlet elhangzott, de lehet belőle csinálni pl vega lasagne-t is.
Egy kis tejszínes, hígabb bechamellel összekevered, berétegezed lasagne tésztával, tetejére is mehet zöldséges szósz, ne száradjon ki a tészta, plusz egy kis sajt, és összesütöd.
A tésztát szárazon rétegeld közé, sütés közben begőzölődik, megdagad (erre számíts a rétegezésnél)
felszívja a fölös folyadékot, és szépen megpuhul.
Sütés után pihentesd, mielőtt felvágod.
Az elkészítési idő nem kevés, viszont kevés munka van vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!