Maradék főtt zöldségekből sütnék valami ehetőt, mit készíthetnék?
Süss pár palacsintát, a zöldségeket kevés besamelbe keverd bele, füszerezd meg, ezzel töltsd meg a palacsintákat, panírozd be és süsd ki forró olajban.
Vagy krumplipürébe keverd a zöldségeket (nem összetörve), kevés liszttel meg füszerekkel összekevered, motzsába forgatod és kisütöd.
Összedarabolod, ha nagyobbak, és valamilyen füszeresebb salátaöntettel összekeverve tálalod.
Vagy ezt a salátát összekevered fött tésztával, meg kockára vágott kemény sajjtal (esetleg fetával).
Nekem a levesben főtt zöldség igen ízletesnek tűnik, éhesen alig győzöm enni... Direkt azért főzöm az ilyeneket, hogy ételt kreáljak belőle, főleg tócsnifélét, de elfogyna akár vajban megforgatva, sütögetve, fűszerezve is. A zellerfasírtot manapság már nem serepenyőben sütöm, ahol mellette kell állni, hanem sütőben elsimítva s megrakva, mint egy pizzát (persze kicsit sem hasonlít a pizzára, de attól még finom).
Karalábéból még finomabb tócsni lesz, egyszer próbáltuk, álom volt, azóta várom, hogy újra lehessen értelmes áron karalábét venni egy csinálunk egy halommal...
De én mindig főzök melléjük répát és karfiolt is, azok aztán igazán ízletes zöldségek, keverhetők is a fentiekkel.
De rizsbe is lehet őket keverni, szójaszósszal meglocsolva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!