Hogy süssem a sült krumplit, hogy olyan finom legyen mint pl. a Mekis?
Figyelt kérdés
Milyen tippek, trükkök vannak? Jó lenne ha nem lenne túl olajos, hanem inkább ropogós, aranysárga színű.2020. márc. 27. 19:53
1/10 anonim válasza:
Kb így. Annyi, hogy én napraforgóolajat használok.
3/10 grafno válasza:
A mélyhűtöttet kiolvasztom és amikor 170'c az olaj akkor kb 4p sütöm. Ahogy észrevettem nem mindegyik márka egyforma. Valamelyik a mekisre hajaz.
4/10 anonim válasza:
Ha igazi krumpliból akarod (nem fagyasztottból), akkor elöször forró oljaban addig sütöd, amíg a külseje kérget kap, de még nincs szine.
Kiszeded papírtörlöre és lehütöd.
Utána újra átsütöd a forró olajban, amig a szine jó lesz.
Fontos, hogy sok olajban süsd, egyszerre kevés krumplit tegyél bele, hogy ne hütse le, mert akkor szívja meg magát olajjal.
5/10 anonim válasza:
Mélyhűtöttet 185 fokos napraforgóolajban 3 percig kell sütni.
6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Még várok válaszokat, mert sajnos még nem találtam rà a tuti receptre.
Amúgy nem fagyasztottból sütném, hanem rendes krumpliból.
2020. ápr. 27. 10:18
7/10 Henrik Gammer válasza:
Vékonyra kell vágni sooook olajat kell beletenni és úgy sütni meg ja, és nem kell gyakran forgatni
8/10 anonim válasza:
Jól írták előttem, kétszer kell sütni (vagyis két részletben). Még annyi, hogy olaj helyett marhazsírban.
9/10 anonim válasza:
A szeletelés nagyon fontos, egyforma szeleteket lehet egyformán sütni, lehetőleg sütni való burgonyából. És a titok tényleg a 2x sütés. Először több idő, 10-20 perc, 170- 180 fokon, hőfoktól és vastagságtól függőben, a második sütés kis adagokban, vagyis nagyon bő zsiradékban 3-5 perc kb. 190 C fokon. Az eredmény egyszerűen tökéletes!
10/10 mustafa33 válasza:
"C" típusú krumpliból szoktam. Ha "B", azaz nem kimondottan arra való fajta, felvágva áztatom egy fél órát hogy ázzon ki a keményítő egy része, és utána megszárítom, mert minél vizesebb, annál több olajat szív magába. 180°C -on sütöm szép színűre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!