Mit lehetne sütni? Kezdö cukrász vagyok.
Lisz, tej, kakaó,tojás, cukor, élesztő van itthon.
valami olcsobb hozzávalot beszerezhetek még.de nincs habverőm.
Tudnátok adni egy jo receptet?
Ánizsperec
Hozzávalók:
25 dkg liszt,
20 dkg cukor,
15 dkg vaj,
2 égész tojás,
1,5 dkg ánizsmag,
kevés citromlé.
A fentiekből tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, csíkokra vágjuk a csíkokból perecformát alakítunk, tepsibe rakva tojásfehérjével megkenjük, porcukorral megszórva, lassú tűzön megsütjük.
vagy :
Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:
40 dkg liszt
2 tojássárga
1 kocka élesztő
4 dkg vaj
4 dkg cukor
2,5 dl langyos tej az élesztő felfuttatásához + egy pici cukor
1 csipet só
A töltelékhez:
14 dkg porcukor + 2 csomag vaníliás cukor
10-15 dkg vaj
3-4 teáskanál kakaó (Mozart)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a tejben felfuttatott élesztővel összegyúrjuk, dagasztjuk, majd 3/4 órát meleg helyen kelesztjük. Amikor megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk, négyzet alakúra. Megkenjük a töltelékkel (ennek hozzávalóit egyszerűen addig keverjük, amíg kenhető-habos lesz), feltekerjük, és éles késsel 3 cm széles karikákat vágunk belőle. Egy közepes nagyságú, magas peremű tepsibe sütőpapírt teszünk, és a csigákat egymástól 2 cm távolságra elhelyezzük benne. A tetejüket tojássárgával megkenjük, és 1/2 óráig kelesztjük. Ez idő alatt bizony a csigák összenőnek. Előmelegített sütőbe tesszük a tepsit, és közepes lángon sütjük a csigákat. Amikor a tetejük pirosra sült, az egészet meglocsoljuk 2 dl meleg tejszínnel, amit 5 dkg cukorral édesítünk. Végül 10 percig takarékon sütjük, ettől lesz foszlós. Langyosan tálaljuk.
süss vizes piskótát: 4 tojás, 17 dkg liszt, 21 dkg cukor, 4 evőkanál hiseg víz, egy csapott teáskanál sütőpor kell hozzá.
A tojásfehérjét kemény habbá vered, a többi hozzávalót összekevered, a végén a fehérjehabot lazán beleforgatod. Előmelegíted a sütőt, a tésztát kikent és lisztezett tepsibe öntöd, ha van valamilyen befőtted, lecsepegtetve rászórhatod, ha nincs, az sem baj. 180 fokon kb.20 perc alatt kész. Sütés után rácsra borítva hűtsd ki. Eheted kockára vágva, csoki- vagy vaníliaöntettel, vagy tortaként félbevágva, krémmel vagy lekvárral megkenve.
Habverőm nincs igy a tojáshabos kilőv:(
DE margarinom meg vajam is van:)
kakaós csiga,
kakaós piskóta (ketté vágod és közé margarinos kakaós krémet kensz, tetejét porcukorral szórod le)
fonatos kalács
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!