Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit lehetne sütni? Kezdö...

Mit lehetne sütni? Kezdö cukrász vagyok.

Figyelt kérdés

Lisz, tej, kakaó,tojás, cukor, élesztő van itthon.

valami olcsobb hozzávalot beszerezhetek még.de nincs habverőm.

Tudnátok adni egy jo receptet?


2010. júl. 24. 14:29
 1/6 anonim ***** válasza:

Ánizsperec


Hozzávalók:

25 dkg liszt,

20 dkg cukor,

15 dkg vaj,

2 égész tojás,

1,5 dkg ánizsmag,

kevés citromlé.


A fentiekből tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, csíkokra vágjuk a csíkokból perecformát alakítunk, tepsibe rakva tojásfehérjével megkenjük, porcukorral megszórva, lassú tűzön megsütjük.


vagy :


Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:

40 dkg liszt

2 tojássárga

1 kocka élesztő

4 dkg vaj

4 dkg cukor

2,5 dl langyos tej az élesztő felfuttatásához + egy pici cukor

1 csipet só

A töltelékhez:

14 dkg porcukor + 2 csomag vaníliás cukor

10-15 dkg vaj

3-4 teáskanál kakaó (Mozart)

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a tejben felfuttatott élesztővel összegyúrjuk, dagasztjuk, majd 3/4 órát meleg helyen kelesztjük. Amikor megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk, négyzet alakúra. Megkenjük a töltelékkel (ennek hozzávalóit egyszerűen addig keverjük, amíg kenhető-habos lesz), feltekerjük, és éles késsel 3 cm széles karikákat vágunk belőle. Egy közepes nagyságú, magas peremű tepsibe sütőpapírt teszünk, és a csigákat egymástól 2 cm távolságra elhelyezzük benne. A tetejüket tojássárgával megkenjük, és 1/2 óráig kelesztjük. Ez idő alatt bizony a csigák összenőnek. Előmelegített sütőbe tesszük a tepsit, és közepes lángon sütjük a csigákat. Amikor a tetejük pirosra sült, az egészet meglocsoljuk 2 dl meleg tejszínnel, amit 5 dkg cukorral édesítünk. Végül 10 percig takarékon sütjük, ettől lesz foszlós. Langyosan tálaljuk.

2010. júl. 24. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha volna margarin vagy vaj, mondanám, hogy csinálj kakaós csigát
2010. júl. 24. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

süss vizes piskótát: 4 tojás, 17 dkg liszt, 21 dkg cukor, 4 evőkanál hiseg víz, egy csapott teáskanál sütőpor kell hozzá.

A tojásfehérjét kemény habbá vered, a többi hozzávalót összekevered, a végén a fehérjehabot lazán beleforgatod. Előmelegíted a sütőt, a tésztát kikent és lisztezett tepsibe öntöd, ha van valamilyen befőtted, lecsepegtetve rászórhatod, ha nincs, az sem baj. 180 fokon kb.20 perc alatt kész. Sütés után rácsra borítva hűtsd ki. Eheted kockára vágva, csoki- vagy vaníliaöntettel, vagy tortaként félbevágva, krémmel vagy lekvárral megkenve.

2010. júl. 24. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Habverőm nincs igy a tojáshabos kilőv:(

DE margarinom meg vajam is van:)

2010. júl. 24. 15:34
 5/6 anonim ***** válasza:
1. vagyok .. bocsi.. a 2. recept a kakaos csiga
2010. júl. 24. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

kakaós csiga,

kakaós piskóta (ketté vágod és közé margarinos kakaós krémet kensz, tetejét porcukorral szórod le)

fonatos kalács

2010. júl. 25. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!