Még nem gondolkodtam rajta komolyabban, de nagyon tetszik ez a szakma. Viszont a lisztérzékenység lehet, hogy nagy hátrány lenne. Pl. nem tudom megkóstolni a tortákat, hogy egyáltalán finomak lettek-e vagy ilyesmi.. Szerintetek?
Szerintem lehetsz.A vendégek reakciója meg majd eldönti érdemes e folytatnod.
2011. jan. 24. 23:44
Hasznos számodra ez a válasz?
2/12 anonim válasza:
Lisztérzékenyeknek is készítenek sütiket.
2011. jan. 25. 00:33
Hasznos számodra ez a válasz?
3/12 anonim válasza:
Lehetsz, de így nem ajánlatos... Olyanról hallottam, hogy ez miatt szakács nem lehetett egy lány. Amikor kiderült róla, másik iskolába, más szakmára kellett mennie.
Itt megtalálod az egészségügyi kizáró okokat. (Én lisztérzékenységet konkrétan nem találtam, de a cukorbetegség is egyéni elbírálás alá esik.)
2011. jan. 25. 07:55
Hasznos számodra ez a válasz?
5/12 anonim válasza:
Egyre több a lisztérzékeny, szerintem ha nekik sütnél (majd a suli után), esetleg a cukorbetegeknek is, nagy jövő állna előtted.
De nem lesz könnyű a sulit végigcsinálni kóstolás nélkül. A cukorbeteg megnyalhatja a krémet, csak nem ehet meg egy/több szelet tortát rendszeresen. De meg sem nyalhatod, amiben glutén van.
2011. jan. 25. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?
6/12 anonim válasza:
Nem, muszáj kóstolni.
Ha nem is sorolták fel kizáró okként, öngyilkosság lenne eltitkolni. Ha vállal az oktató, úgy esetleg.
2011. jan. 25. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
7/12 anonim válasza:
Pék ismerősöm van,aki lisztérzékeny!!!
Bár Ő ez miatt inkább a sütést végzi.
Az biztos, hogy nem előnyös olyan szakmát tanulnod, amiben akadályokba ütközhetsz ez miatt!
2011. jan. 25. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én is gondoltam erre, hogy lisztérzékenyeknek csinálnék sütit, de szerintem nem jönnének annyian, hogy megérje csak gluténmentes sütiket csinálni.
Hát akkor ez megmarad hobbi-szinten...
2011. jan. 25. 11:36
9/12 anonim válasza:
Nagyon nagy szükség lenne , lisztérzékeny süteményekre , ételekre. Igaz egyre több helyen már van ,de a falvakba még nem terítenek.
2011. jan. 25. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
10/12 anonim válasza:
Én cukrász vagyok tej és tojásallergiásan :P na miről beszélünk? és abszolút nem kell kóstolgatni, sőt nem is szabad mert minek mászol bele nyálas kézzel amit utána mások megesznek? ésnemcsak hogy én de még mások sem kóstolgatnak akiknek semmi bajuk nincs. meg van adva a receptúra, az alaján megcsinálom, és biztos vagyok benne hogy jó. ilyenkor az embernek "megerősödnek" már érzékszervei, ilyen az illat, tapintás, látás, ezek alapján el lehet dönteni, hogy jól sikerült-e. Jah igen pék is vagyok (pék-cukrász hivatalosan xd)és pékségben ugyanez a helyzet. Van olyan is amikor fehér vödrökben van kinnt az alapanyag, és van porcukor, szódabóna, tejpor, tojáspor (jó mnodjuk az sárga szóval az könnyű), sütőpor, lékötő, és akkor döntsd el melyik melyik:D anélkül hogy megkóstolnád. Gyakorlat...mondjuk gluténérzékenynek...azért egy cukrászdában is száll a liszt a levegőben ha ez nem zavar akkor, nyugodtan lépj erre a pályára.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!