Elpárolog az alkohol főzés közben?
Figyelt kérdés
Bolognaihoz szoktunk rakni kb 1deci rozé bort, olyan 10perccel az előtt, hogy elkészülne. Elpárolog belőle az alkohol teljesen, vagy marad benne valamennyi?2020. jan. 31. 13:25
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2020. jan. 31. 13:32
3/5 anonim válasza:
A belinkelt bulvárcikknek egy bibije van, nem tünteti fel pontosan a hivatkozott tudományos cikk fellelhetőségét, amit elolvasva pontosan megtudhatná az olvasó, hogy mit is vizsgáltak és milyen eredményre jutottak. Az ilyen "másodkézből" származó információk megbízhatósága kétséges. Az is furcsa, hogy csupán egyetlen tudományos közlemény vizsgálta volna a történéseket ? A tudományban az nem így megy.
4/5 anonim válasza:
5/5 anonim válasza:
Számold ki, mennyi bor kerülne egy adag ételbe abban az esetben, ha semmi nem párologna el.
Akkor rájössz, hogy max. egy teáskanálnyinál nem több, tehát eleve nincs benne mérhetö mennyiségü alkolhol.
Emellett az alkohol 78 fokon párolog, ha utána felforralod az ételt, akkor ez is elpárolog belöle, mert a fizika hat rá, akármit is írnak a bulvárlapok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!