Főzés közben kimegy-e az alkohol pl a borból vagy egyéb más alkoholos italból?
Figyelt kérdés
2010. ápr. 30. 17:15
1/9 anonim válasza:
igen, elpárolog egy pörköltből ...de pl egy sütikrémből, ahol nem főzöd, csak kevered, abból nem
2/9 anonim válasza:
Ha felforrósitod az ételt az alkohollal,akkor igen, mert az alkohol 78 fokon felforr és elpárolog. Ha hidegen kevered a kész ételbe, akkor nem.
3/9 anonim válasza:
Jó kérdés! Mikor vörösboros marhapörköltet készítettem, természetesen a konyhában, nehogy már bográcsban, egy idő után azt vettem észre, hogy hűdejó kedvem van. A tűzhely felett ment az elszívó, én meg kavargatás közben jól beszagolgattam az alkoholt. Azóta tudom, hogy csak az íze, de nem az alkoholtartalma marad az ételben. De tényleg csak akkor, ha közben főzöd, mert elpárolog. Az alkohol már csak ilyen illékony. Mindenesetre, ha énekelni kezdesz főzés közben, akkor tudod, miről írtam.
4/9 anonim válasza:
Én is szeretek borral főzni! Néha még az ételbe is teszek! :))
6/9 anonim válasza:
Ha nem főzöd,akkor nem párolog el,de nem is fog emiatt berúgni senki!
7/9 anonim válasza:
gondolom, azért érdekli, mert vezet utána valaki vagy gyerek is enne belőle...
8/9 anonim válasza:
Süteménybe nem szoktak annyi alkoholt tenni,hogy gyerek ne ehessen belőle. Ez csak újabban divat. A szonda sem mutat ki egy kanálnyi alkoholt.
9/9 anonim válasza:
tudom, csak feltételeztem, hogy ezért érdekli
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!