Mikor párolog el a borból az alkohol sütés közben?
Figyelt kérdés
Serpenyőben sütök csirkecombokat, és tudom hogy 78 fokon forr az alkohol, de ahogy elkezd forrni, már jó is? Köszi a válaszokat!2015. jan. 14. 12:06
1/6 Phoney válasza:
100%-ban csak a vízzel együtt fog elpárologni, szóval a válasz attól függ, hogy mennyi bor jut egy adag ételre, és miért akarsz alkoholmenteset (gyerek miatt, autóvezetés miatt, stb.) Ha csak kevés borról van szó, akkor lényegében alkoholmentes lesz az étel, mire megsül a hús.
2/6 A kérdező kommentje:
kb 2 deci borról van szó, és csak akkor rakhatom bele a csirkét ha már elpárolgott az alkohol. na de ezt honnan fogom tudni?
2015. jan. 14. 12:32
3/6 anonim válasza:
1-2 perc forralás után biztosan elpárolog az alkohol jelentős része
4/6 anonim válasza:
Ha felforrt, akkor gyakorlatilag elpárolog belöle az alkohol. De miért csak akkor rakhatod bele a csirkét? Mert ennek így semmi értelme sincs.
5/6 anonim válasza:
Ha csirkecombot akarsz sütni és borral párolni, akkor minden esetben ELÖSZÖR sütik körbe a húst a serpenyöben, UTÁNA felöntik a borral - azaz elöbb kerül bele a hús, mint a bor. De mire a leve annyira elfö, hogy szaftja elgyen, addigra nincs benne semmi alkohol.
Azt azonban nem értem, hogy gondolod, hogy elöször elpárologtatod az alkoholt, utána teszed bele a csirkét - így nem lesz belöle semmi normális étel.
6/6 anonim válasza:
Szerintem maradj a zacskós levesnél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!