Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Az alkoholtól eltiltott beteg...

Az alkoholtól eltiltott beteg ehet-e alkohollal (sör, bor, likőr) készített ételeket?

Figyelt kérdés
Főzés-sütés közben mi lesz az étel alkoholtartalmával? Elpárolog, vagy megmarad? Tapasztalatok?
2011. dec. 23. 00:10
 1/5 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom elpárolog az alkoholtartalom. Én nyugtatókat szedek de szoktam aromával sütit sütni annak is alkohol az alapja és ettem már konyakmeggyet is. Nem lett baj belőle. Egyébként attól függ miért van eltiltva. Alkoholista volt? Mert akkor az ízétől ismét feltámadhat a vágy benne...
2011. dec. 23. 00:18
 2/5 anonim ***** válasza:
Az alkohol a főzéssel elpárolog, csak az íze marad az ételben.
2011. dec. 23. 02:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Igen főzéssel elpárolog, de csak olyat ehet amiben vallóban megvan főzve az alkohol, tehát pl a tiramisu kilőve.
2011. dec. 23. 06:19
 4/5 anonim ***** válasza:

Alkoholbeteg (leszokott alkoholista) NEM ehet olyan ételt, amihez alkoholos italt használtak, mert nem CSAK az alkoholtartalom, hanem a jellegzetes iz is visszaesést okozhat, ezért még aromát (vagy alkoholmentes sört) sem szabad használni.

Ha csak gyógyszer vagy hasonló miatt nem szabad alkoholt fogyasztania, akkor a legalább fél óráig fözött alkolos italból elpárolog az akoholtartalom, akkor fogyaszthatja.

2011. dec. 23. 08:24
 5/5 A kérdező kommentje:

Igen, egyrészt absztinens alkoholista vagyok, de sosem kívántam 4 és fél év alatt, a visszaesés nálam kizárt, ebben a tekintetben nagyon fegyelmezett vagyok, lehet, hogy már nem is ízlene egy sörtésztás vagy borban párolt étel, hiszen el vagyok szokva az ízektől.

Másrészről krónikus hasnyálmirigy gyulladás miatt egyetlen cseppet sem szabad inni.

Köszönöm a tippeket.

2011. dec. 23. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!