Az alkoholtól eltiltott beteg ehet-e alkohollal (sör, bor, likőr) készített ételeket?
Alkoholbeteg (leszokott alkoholista) NEM ehet olyan ételt, amihez alkoholos italt használtak, mert nem CSAK az alkoholtartalom, hanem a jellegzetes iz is visszaesést okozhat, ezért még aromát (vagy alkoholmentes sört) sem szabad használni.
Ha csak gyógyszer vagy hasonló miatt nem szabad alkoholt fogyasztania, akkor a legalább fél óráig fözött alkolos italból elpárolog az akoholtartalom, akkor fogyaszthatja.
Igen, egyrészt absztinens alkoholista vagyok, de sosem kívántam 4 és fél év alatt, a visszaesés nálam kizárt, ebben a tekintetben nagyon fegyelmezett vagyok, lehet, hogy már nem is ízlene egy sörtésztás vagy borban párolt étel, hiszen el vagyok szokva az ízektől.
Másrészről krónikus hasnyálmirigy gyulladás miatt egyetlen cseppet sem szabad inni.
Köszönöm a tippeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!