Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell a cukrászdai puncsos...

Hogy kell a cukrászdai puncsos tortát vagy puncsos minyont készíteni?

Figyelt kérdés
A keresőbe én is be tudom írni, hogy puncsos minyon, de valahogy nem az igazi... én annak a finom rózsaszínnek a receptjét keresem, amibe ott vannak a piskóta és a sárgabaracklekvár darabok... az igazit! Nem ám, amire ráfogják, hogy puncsos minyon aztán köze sincs hozzá! Talán akad itt egy cukrász =)
2010. júl. 21. 20:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok cukrász, csak cukrász tanuló voltam, és ebben a minőségemben dolgoztam több cukrászdában is :)

A minyonban, meg egyéb puncsos süteményekben, amik cukrászdákban készülnek egy olyan massza van, ami maradékokból készül, és leöntik rummal. Ilyet otthon nem nagyon tudsz csinálni. Mindig úgy csináltuk a puncsot, hogy a cukrász összegyűjtötte a sütemények szélét, nyesedékeket egy nagy tálba, aztán amikor már elég sok volt, odaadta a tanulónak, erre locsoltunk egy adag rumot, aztán kézzel a tanuló szépen összegyúrta. Ez volt az egyik kedvenc elfoglaltságom :) De hát otthon általában nincs ennyi maradék, sütemény széle meg hasonlók.

2010. júl. 21. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Azért elmondanád, hogy kell? Ha kell, kiszárítok némi piskótát, csak had tudjak olyan finomat csinálni :D
2010. júl. 21. 20:50
 3/11 anonim ***** válasza:
ÖÖÖ hát bocs ez nem a kérdésre válasz. MEGVESZEM :) otthon készíteni az elmondottak alapján nem könnyű....
2010. júl. 21. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Nekem is egyszerűbb lenne megvenni, de errefelé, ahol igazi finomat adnak, elég drága... biztos olcsóbban jövök ki nagy tételben, ha én csinálom :D azt se bánom, ha bonyolult..
2010. júl. 21. 20:59
 5/11 anonim ***** válasza:

Hát leírtam, hogy mitől puncs a puncs. Ennek nincs meghatározott receptje, egy cukrászdában van 20 féle sütemény, amikor szeletelik, mindig van széle, vége, csücske, azok mennek a tálba, abból lesz a puncs. Nem tudom, hogy egy otthoni sütéshez mennyi kell, mert ugye egy cukrászdában mások a mennyiségek. Ebből a sok dirib-darabból készült a töltelék úgy, hogy leöntik egy kis rummal, kézzel összenyomogatják, amíg barna massza nem lesz belőle. Ez maga a puncsos sütemények tölteléke.

Ehhez nem elég egy kis piskóta, vagy más tészta, ehhez kész sütemények szélei kellenek. Olyanok, amikben van valami krém is, nem csak tészta. Ezért mondom, hogy otthon ezt elkészíteni - bár lehetséges - nem túl gyakori.

2010. júl. 21. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:

Értem :O

És akkor miért rózsaszín az egész, és mitől vannak benne világos piskóta darabok? Beszínezik csak úgy?

2010. júl. 21. 21:10
 7/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Ez az oldal talán segít a mignon elkészítésében. Leírja lépésről-lépésre több fajtát is, közte a puncsosat is, bár elég hosszan.

[link]

2010. júl. 22. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
A színe szerintem attól olyan, amilyen, mert többféle sütemény keveredik benne, ilyen a színük összekeverve. Bár lehet, hogy van ahol be is színezik, mert én inkább barnásnak látom, lehet, hogy máshol tesznek bele ételfestéket. A piskótadarabok azért vannak benne, mert nem teljesen homogén masszává áll össze a töltelék, plusz most eszembe jutott, hogy ha túl sok a krém a sütiken, akkor hozzá csapnak egy pár darab piskótatésztát is, hogy ne legyen nagyon puha a töltelék.
2010. júl. 22. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönök minden segítséget!
2010. júl. 22. 20:45
 10/11 anonim ***** válasza:

Két puncs-kocka sem egyforma. Én ki nem állhatom azt a fajta puncsszeletet, amelyikben csak tortakrém van, s csak a lekvárosat szeretem.


Én már készítettem itthon, nem lett az igazi, de majd még kísérletezgetek vele. Szerintem úgy is meg lehet csinálni, hogy sütsz barna és fehér piskótát és azt kockákra vágod, eltépkeded. Egy kicsit szikkaszthatod is, mert puhán nagyon tocsogni fog a rumtól. Aztán rum, barack lekvár ,vagy más gyümölcs íz. Lehet, hogy érdemes egy kis tortakrémet is belekenni, de mint írtam, én így nem szeretem, viszont így lehet, hogy szárazabb lesz.


Aztán sütsz egy sárga, sűrűbb tortalapot, amit kettévágsz. Mindkét oldalát belocsolod rummal, megkened vékonyan lekvárral, vagy ezzel a tortakrémmel. Ráhalmozod a puncs-részt, rá a másik lap.

Fondant-ot cukorból és forróvízből tudsz készíteni.


MOndom, nem teljesen olyan, mint a cukrászdai, de nekem finom volt.

2010. júl. 25. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!