Ebédre készíteném petezselymes újkrumplival, de jó lenne kicsit "frissíteni" a megszokott töltelékemen. Miből áll a ti tölteléketek? Tesztek bele pl. hagymát, gombát, stb. (nyersen vagy dinsztelve)? Adtok néhány ötletet?
Köszönöm előre is! :=)
2010. júl. 21. 06:13
1/8 anonim válasza:
Én legutóbb aszalt gyümölccsel töltöttem. Nagyon finom volt, ahogy a sós és az édes keveredik az ember szájában:)
2010. júl. 21. 06:40
Hasznos számodra ez a válasz?
2/8 anonim válasza:
vöröshagyma dinsztelve,kenyér vizbe áztatva,majd kinyomkodva,só,bors, tojést verni bele,májat aprora bágni,beletenni..só,bors, majoranna..petrezselyem összevágva..ezeket elkeverni,majd beletölteni..isteni lesz..hidegen a legjobb
2010. júl. 21. 06:58
Hasznos számodra ez a válasz?
3/8 anonim válasza:
Úgy mint az előttem író,csak még zöldborsóval dúsítva!
2010. júl. 21. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
4/8 anonim válasza:
szia! én is a hagyományosan, de hagymás gombás alapon kezdem.sok bors, petrezselyem. néha szoktam,a látvány kedvéért piroshúsú paprikakockákat is beletenni. persze nemcsak szép, finom is tőle.
üdv.
2010. júl. 21. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
5/8 anonim válasza:
Hagymás-májas töltelék. Vagy füstölt szalonna kockákat is lehet tenni az alaphoz, esetleg kukoricát....
2010. júl. 21. 08:27
Hasznos számodra ez a válasz?
6/8 anonim válasza:
Sonkás-káposztás cvekedlivel!
2010. júl. 21. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
7/8 anonim válasza:
Tojásos tölteléket szoktunk bele tenni. Főzünk 5-6 tojást (változó, hogy mennyit, mert nem mindig ugyanakkora a dagadó és van úgy, hogy kevesebb fér bele), ha megfőttek, meghámozzuk és a felét feldaraboljuk, a többit egyben hagyjuk (ezek felszeletelve jól mutatnak benne). A feldaraboltakhoz teszünk sót, borsot, apróra vágott petrezselyem levelet és egy vagy kettő nyers tojást, hogy összeálljon a töltelék. Elkezdjük beletölteni a dagadóba, aztán megy bele egy egészben hagyott főtt tojás, utána megint egy adag töltelék, megint egy főtt tojás és így tovább addig, amíg el nem fogy a töltelék és a tojások. A végét összevarrjuk, vízben előfőzzük kicsit és utána tesszük be a sütőbe. Teszünk a tetejére szalonnát és zsírt és szép pirosra sütjük.
2010. júl. 21. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket!
Végül a hagyományos áztatott zsemle, nyers tojás, fűszerek, dinsztelt vöröshagyma és gomba variációt töltöttem bele, de aprítottam bele snidlinget és utolsótól ellestem a főtt tojást és beledugdostam. Kívülről só, bors, pirospaprika elegyével dörzsöltem át a húst és tepsiben, pici vizet aláöntve, fólia alatt (utolsó 10 percben anélkül, hogy színe is legyen) megsütöttem. Elégedett volt a család :=)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!