Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mivel töltitek a dagadót?

Mivel töltitek a dagadót?

Figyelt kérdés

Ebédre készíteném petezselymes újkrumplival, de jó lenne kicsit "frissíteni" a megszokott töltelékemen. Miből áll a ti tölteléketek? Tesztek bele pl. hagymát, gombát, stb. (nyersen vagy dinsztelve)? Adtok néhány ötletet?


Köszönöm előre is! :=)


2010. júl. 21. 06:13
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én legutóbb aszalt gyümölccsel töltöttem. Nagyon finom volt, ahogy a sós és az édes keveredik az ember szájában:)
2010. júl. 21. 06:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
vöröshagyma dinsztelve,kenyér vizbe áztatva,majd kinyomkodva,só,bors, tojést verni bele,májat aprora bágni,beletenni..só,bors, majoranna..petrezselyem összevágva..ezeket elkeverni,majd beletölteni..isteni lesz..hidegen a legjobb
2010. júl. 21. 06:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Úgy mint az előttem író,csak még zöldborsóval dúsítva!
2010. júl. 21. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

szia! én is a hagyományosan, de hagymás gombás alapon kezdem.sok bors, petrezselyem. néha szoktam,a látvány kedvéért piroshúsú paprikakockákat is beletenni. persze nemcsak szép, finom is tőle.

üdv.

2010. júl. 21. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Hagymás-májas töltelék. Vagy füstölt szalonna kockákat is lehet tenni az alaphoz, esetleg kukoricát....
2010. júl. 21. 08:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
50%
Sonkás-káposztás cvekedlivel!
2010. júl. 21. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Tojásos tölteléket szoktunk bele tenni. Főzünk 5-6 tojást (változó, hogy mennyit, mert nem mindig ugyanakkora a dagadó és van úgy, hogy kevesebb fér bele), ha megfőttek, meghámozzuk és a felét feldaraboljuk, a többit egyben hagyjuk (ezek felszeletelve jól mutatnak benne). A feldaraboltakhoz teszünk sót, borsot, apróra vágott petrezselyem levelet és egy vagy kettő nyers tojást, hogy összeálljon a töltelék. Elkezdjük beletölteni a dagadóba, aztán megy bele egy egészben hagyott főtt tojás, utána megint egy adag töltelék, megint egy főtt tojás és így tovább addig, amíg el nem fogy a töltelék és a tojások. A végét összevarrjuk, vízben előfőzzük kicsit és utána tesszük be a sütőbe. Teszünk a tetejére szalonnát és zsírt és szép pirosra sütjük.
2010. júl. 21. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket!


Végül a hagyományos áztatott zsemle, nyers tojás, fűszerek, dinsztelt vöröshagyma és gomba variációt töltöttem bele, de aprítottam bele snidlinget és utolsótól ellestem a főtt tojást és beledugdostam. Kívülről só, bors, pirospaprika elegyével dörzsöltem át a húst és tepsiben, pici vizet aláöntve, fólia alatt (utolsó 10 percben anélkül, hogy színe is legyen) megsütöttem. Elégedett volt a család :=)

2010. júl. 21. 12:03

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!