Hogyan kell készíteni a lecsót? És kb miből mennyi kell bele h 1 ember 2X jóllakjon belőle?
Figyelt kérdés
Egyedül vagyok itthon és gondoltam,hogy ezt főzöm,mivel van itthon rengeteg hagyma,krumpli,paprika,paradicsom és tojás is akad,viszont ezt az ételt eddig még nem főztem soha.
18/L
2010. júl. 20. 22:15
1/12 Vivianaaa válasza:
Felvágod a hagymát kicsikre, olajon megpirítod, felvágod a paprikát,paradicsomot, és amikor a hagyma megpirult beleteszed, utánna befűszerezed( vegeta,só,pirospaprika),és fedő alatt főzöd kb fél óráig! De tehetsz bele kolbászt sonkát is....
Sok sikert;)
2/12 anonim válasza:
Én így csinálom: 2 fej hagyma, 3 paprika, 4 paradicsom. Először megfonnyasztom a hagymát olajon, aztán bele a többit felvágva, megsózom és kb. 15 perc alatt készre párolom. Jó étvágyat hozzá!
3/12 Vivianaaa válasza:
22:37 Ezt hány személyre szoktad főzni??
4/12 anonim válasza:
Én egy fej hagymát használok, és három darab paprikára számolok egy db nagy paradicsomot. Több nem kell mert savanyúbb lesz, mi azt nem szeretjük. Hagyma olajon megpárol, rá a kicsikre vágott paprika paradicsom, só , vegeta. Ha ez kész, három négy tojást felverek sóval és ráöntöm, összesütöm. Én el sem tudnám úgy képzelni, hogy csak hagyma paprika paradicsom, és kész, nincs rajta tojás vagy rizs, vagy akármi.
5/12 anonim válasza:
Az én lecsóm: hagymát karikára vágom és megdinsztelem, közben apróra vágott füstöltszalonnát pirítok a hagymával,beleteszem az apróra vágott paradicsomot. Amikor levet enged, akkor beleteszem az apróra vágott paprikát, kolbászkarikákat. Só! Amikor puha a paprika, akkor leöntöm felvert tojással és állandóan kevergetve még egyszer "felrottyantom". Imádja a család.
6/12 A kérdező kommentje:
és a krumpli?:Dmi azt is szoktunk bele tenni,azt mikor kell?
2010. júl. 20. 22:46
7/12 Vivianaaa válasza:
Én krumplit soha nem teszek bele!! Sőt nem is hallottam még ilyet.
8/12 anonim válasza:
Én a krumplit külön "elő"főzném, mert annak több idő kell, mint a többi hozzávalónak. Tarhonyával próbáltad már? Isteni azzal is...
9/12 A kérdező kommentje:
igen tarhonya az alap,és anyukám még kolbászt is szokott bele tenni:)
2010. júl. 20. 23:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!