Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell készíteni a...

Hogyan kell készíteni a lecsót? És kb miből mennyi kell bele h 1 ember 2X jóllakjon belőle?

Figyelt kérdés

Egyedül vagyok itthon és gondoltam,hogy ezt főzöm,mivel van itthon rengeteg hagyma,krumpli,paprika,paradicsom és tojás is akad,viszont ezt az ételt eddig még nem főztem soha.

18/L

2010. júl. 20. 22:15
1 2
 1/12 Vivianaaa válasza:
75%

Felvágod a hagymát kicsikre, olajon megpirítod, felvágod a paprikát,paradicsomot, és amikor a hagyma megpirult beleteszed, utánna befűszerezed( vegeta,só,pirospaprika),és fedő alatt főzöd kb fél óráig! De tehetsz bele kolbászt sonkát is....

Sok sikert;)

2010. júl. 20. 22:37
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Én így csinálom: 2 fej hagyma, 3 paprika, 4 paradicsom. Először megfonnyasztom a hagymát olajon, aztán bele a többit felvágva, megsózom és kb. 15 perc alatt készre párolom. Jó étvágyat hozzá!
2010. júl. 20. 22:37
 3/12 Vivianaaa válasza:
22:37 Ezt hány személyre szoktad főzni??
2010. júl. 20. 22:41
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Én egy fej hagymát használok, és három darab paprikára számolok egy db nagy paradicsomot. Több nem kell mert savanyúbb lesz, mi azt nem szeretjük. Hagyma olajon megpárol, rá a kicsikre vágott paprika paradicsom, só , vegeta. Ha ez kész, három négy tojást felverek sóval és ráöntöm, összesütöm. Én el sem tudnám úgy képzelni, hogy csak hagyma paprika paradicsom, és kész, nincs rajta tojás vagy rizs, vagy akármi.
2010. júl. 20. 22:42
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Az én lecsóm: hagymát karikára vágom és megdinsztelem, közben apróra vágott füstöltszalonnát pirítok a hagymával,beleteszem az apróra vágott paradicsomot. Amikor levet enged, akkor beleteszem az apróra vágott paprikát, kolbászkarikákat. Só! Amikor puha a paprika, akkor leöntöm felvert tojással és állandóan kevergetve még egyszer "felrottyantom". Imádja a család.
2010. júl. 20. 22:44
 6/12 A kérdező kommentje:
és a krumpli?:Dmi azt is szoktunk bele tenni,azt mikor kell?
2010. júl. 20. 22:46
 7/12 Vivianaaa válasza:
100%
Én krumplit soha nem teszek bele!! Sőt nem is hallottam még ilyet.
2010. júl. 20. 22:50
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Én a krumplit külön "elő"főzném, mert annak több idő kell, mint a többi hozzávalónak. Tarhonyával próbáltad már? Isteni azzal is...
2010. júl. 20. 22:58
 9/12 A kérdező kommentje:
igen tarhonya az alap,és anyukám még kolbászt is szokott bele tenni:)
2010. júl. 20. 23:03
 10/12 anonim ***** válasza:
3 paprikából lecso? mi az? :D
2010. júl. 21. 08:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!