Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Komplett menü 13 ember számára?

Komplett menü 13 ember számára?

Figyelt kérdés

Kisfiam júliusban lesz 1 éves és szeretnék egy családi bulit szervezni neki. Sohasem csináltam még hasonlót se. Nem vagyok tisztába a mennyiségekkel, hogy miből mennyit vegyek, meg hogy egyáltalán mit.

Gondoltam lesz valami pörkölt, rántott hús és sült. Köretnek franciasaláta, krumpli. Adnátok esetleg valami ötletet még? Miből mennyit vegyek?


2011. máj. 17. 16:45
 1/10 anonim ***** válasza:
78%

Ha mind felnőtt, és amúgy is jó étkű a társaság, akkor sem kell ennyi féle étel, szerintem.

A fele a nyakadon marad.


Vagy a normál, receptekben szereplő adag háromszoros-négyszeres mennyiségét veszed, és egy félét készítesz, vagy ha több félét, akkor úgy számolj, hogy nem fog mindenki enni mindenből.


Nem tudom, családi házban laktok-e, de ekkora társaságnak én simán csinálnék egy bográcsgulyást, az amúgy is jó buli, vagy sütnénk délután szalonnát, grillhúst, zöldségekkel, salátával körítve.


Ha nem megoldható, akkor két nagy hidegtálat, sült hússal, fasírttal, (egy-egy dupla adat, tehát kétszer négy főre számítva), szendvicsekkel, francia salátával, sült krumplival. Ezeket jórészt már előző nap el lehet készíteni.

Desszertnek egy hatalmas adag gyümölcssaláta, mindenki szed, amennyit akar.

Nem kell annyit mosogatni, csak szalvéta kell, és ha meleg lesz, egy könnyű szendvicsen, vagy salátán és sült húson kívül máshoz amúgy sem mindig van kedvük.

Tortát tudsz rendelni, és akkor már nem nagy tétel inkább a cukrászdában rendelni ennyi emberre egy kis pogácsát meg aprósüteményt.

2011. máj. 17. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
82%
Nem kell sok kaja,júliusban rátok rohad.Nyáron szinte mindig agy van.Inkább innivalóról gondoskodj bőségesen,mert rengetegszer hallottam már,hogy azzal nagyon leégtek a vendéglátók,mert enni nem tudtak a melegtől,de inni annál inkább,és elfogyott az ital.Rohantak a teszkóba a buli kellős közepén,de olyat is hallottam,hogy nem volt nyitva semmi,mert állami ünnepen volt a buli,így az üres ásványvizes üvegeket töltötték fel sima csapvízzel,és azt kapták a vendégek.Na,mindegy,lényeg hogy ne kaja kegyen rengeteg,hanem innivaló,mert az jobban fog fogyni.
2011. máj. 17. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
90%
"nyáron szinte mindig az van"
2011. máj. 17. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
81%

Várd meg a "Mester" = Doboszoli válaszát, az lesz a tuti, ahogy én csinálnám:

Pörköltből felnőtteknek fejenként számolnék (nyersen) fél kg. húst = kétszeri szedés. (Ugyanis vandéglőkben 20 dkg-ot számolnak egy adathoz nyersen). Ráadásul, ha a pörkölt kimarad, azt nyugodtan le tudod fagyasztani, később is elő lehet venni.

Köretként (krumpliban) számolj személyenként max. 3-4 db-ot.

Ezek után a rántott és a sült (felnőtt) személyenként 2 db, de nem feltétlenül szükséges a darabonkénti két-tenyérnyi nagyságú, sztem elég, ami a pulyka vagy csirkemellből kijön.

Ennyiből ha lesznek gyermekek, nekik is jut, szerintem rájuk külön nem kell számolni.

Ez a mennyiség biztosan elég lesz, éhen nem maradnak.

2011. máj. 17. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm
2011. máj. 17. 19:52
 6/10 doboszoli ***** válasza:
90%

Jólesik a dicséret, (miért is tagadnám?) de ne essünk túlzásokba, na.

Ha már fel lettem kérve a táncra, nosza táncoljunk!

Ha az én feladatom lenne:

13 fő nem nagy ügy.

Amiket leírtál, mind nagyon finom, de együtt -egy menüsorban adni- szerintem felesleges.

Ugye július, forróság.

Mindenképpen valami üdítő, hideg levest adnék fel, ami nem édes.

Mondjuk egy joghurtos uborkalevest. Egyszerű, olcsó, mégis alkalmi.

Utána mehet a pörkölt, amivel jól lehet lakni.

A sültet, és/vagy rántottat (ha ragaszkodsz hozzá, de el is maradhat) azért csinálnám, hogy az étkezés befejeztével ne legyen üresen az asztal, de csak minimális mennyiségben, csak mintegy borkorcsolyaként.

Ha nem ilyen ünnep lenne, elmenne a sajtos, sós, ropogtatnivaló is helyette.

Desszertnek is valami hideg gyümölcsöt tálalnék, nem valami ragadós, édes dolgot.Pl. fagylalttal.

Szóval itt is igaz(szerintem), hogy a kevesebb, több.

Ja! Torta kötelező, ezt be lehet csomagolni is a vendégeknek, otthonra.

A franciasalátát hanyagolnám, a meleg miatt is, inkább jégbe hűtött vegyes salátát adnék a húsokhoz.

Hát, kb. ez a véleményem, de Te döntesz.

2011. máj. 17. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 doboszoli ***** válasza:
90%
Vagy kovászos uborkát!! Mindent visz.
2011. máj. 17. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
köszi neked is
2011. máj. 18. 07:20
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

18,49-től:

Zoli, légyszi a pörkölthöz a mennyiséget is!!!!

2011. máj. 18. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 doboszoli ***** válasza:
100%

Körettel, és a sülttel értendő.

Nem ismerem a társaság összetételét, de az egyszerűség kedvéért számoljunk 15 átlagos étkű felnőttre.

Színhúsból,(lapocka, marhalábszár, csülökhús, stb.max 20 dkg/fő, plusz jóféle velőscsont ezen felül, ami szaftot ad, és aki szereti, "copákolhat".

Csontosból oda kell tenni a 35 dekát, inkább maradjon, mint magyarázkodni kelljen. Miután ilyenkor "ad libitum" (jóllakásig) etetünk, be kell vállalni a többlet mennyiséget. Köretből én 15 deka kész dolgot számolnék.

Jó ünneplést, erőt egészséget a kisfiadnak, és Nektek is a felneveléséhez!!

2011. máj. 18. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!