Miért baj az, ha a süteményre a csokoládét nem étbevonóból készítettem?
Zserbó tetején a csokoládémázat holland kakaóporból, cukorból, vajból és némi tejből készítettem. Anyukám és a nagymamám is így készítették, tökéletesen megdermed. Vittem be a kollégáknak kóstolót, egész addig míg ezt nem tudták el voltak ájulva hogy milyen finom. Mikor kérdezték mi a titkom hogy így megkötött a csoki a tetején elárultam. Onnantól szinte fújogtak rá, többet nem is vettek belőle. Majd később az egyikük megjegyezte, hogy "na majd nálunk is lesz süti, hozok be nektek annak a tetején rendes étbevonó lesz nem kakaóporos kutyulmány".
Egyszerűen nem értem az egészet. Középkorú nőkről van szó, akiknek elvileg már kellett volna egyet s mást látniuk a konyhában. Nekem speciel az étbevonó nem ízlik, olyan semmitmondó, jelentéktelen íze van még a legjobb minőségűnek is.
Valóban ekkora baj ha kakaóporból készült? Több szakácskonyvet és receptet is átnéztem, a 70%-uk így készíti a csokoládémázt.
Emlékszem az egyikük húsvét után a megmaradt ehetetlen csokifigurák felhasználásával hogy ne vesszenek kárba készített csokimázat a sütire amiből hozott. Majdnem kifordult a számból, hisz ha magában is ehetetlen némelyik pár tíz forintos csokicsibe vagy csokinyúl az megolvasztva sem lesz jobb.
Én próbáltam hozzá jó képet vágni, mégcsak egy rossz arckifejezést sem láthatott. Ellenben ők azt is megkritizálták ami alapból ízlik nekik, de nem az ő elképzeléseik szerint készült. Többet nem viszek semmiből az biztos.
Az étbevonós sütemények gusztustalan sz*rok, már bocsánat, lusta p*csáknak tökéletes.
Az a máz az igazi, ahogy te csináltad, mi is így csináljuk a családban.
Ezek után be nem vinnél nekik semmit.
amugy etbevonot en se hasznalok, esetleg csokit lehetvraolvasztani. tavaly keresztanyam csokija eleg jellegtelen lett, neki megvazt javasoltak inkabb kakaozzon :D hat nekem meg olymindegy, ha meg izlik is foleg nem
kritizalom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!