Réz üstben készítettem gőz fölött főzött krémet - a végén a krém "kimarta" az edényt?
Figyelt kérdés
Citromos krémet főztem, mikor kikanalaztam a krémet, a réz edényben megmaradt a krém körvonala - azaz a krém helyén világosabb lett az edény.
Beleoldódott volna a réz a krémbe? Furcsállom, mindig jól el van mosva az edény, biztosan nem kosz, de a krém helyén most sokkal halványabb az üst.
Remélem, azért fogyasztható a krémem?
2018. ápr. 24. 16:26
1/6 anonim válasza:
Réz edényekben nem szabad savas dolgokat készíteni.
2/6 A kérdező kommentje:
Idő közben kitisztítottam citromlével, sokkal szebb lett a bele. De akkor a krémet nem merem megenni :(
2018. ápr. 24. 16:38
3/6 anonim válasza:
Nem kell aggódni, a rézvegyületek erős hánytatók, ezért nem fordul elő réz mérgezés!
4/6 A kérdező kommentje:
Itt olvasom, itt is citromsavat, illetve háztartási ecetet ajánl tisztításra!
2018. ápr. 24. 16:40
6/6 A kérdező kommentje:
"A négy citrom héját reszeld egy rézüstbe, vagy valamibe, amiben aztán majd gőz fölött meg tudod főzni a krémet."
:O
Akkor nem tudom, mi van :D
2018. ápr. 24. 16:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!