Karácsonykor szoktatok mákos/diós gubát enni? Főételként a böjt miatt vagy desszertként?
Mi 24-én ebédre szoktuk enni. A nagymamáim még mákos tésztát ettek ebédre.
Idén először külföldön töltjük a karácsonyt. Mindenképp akarok készíteni, de kiflit itt nem lehet kapni. Úgy gondoltam, hogy bagettből készítem. Remélem, hogy működik majd.
Én egyszer vajas croissant használtam, mert nem kaptam mást, és el kell hogy mondjam, annyira jól sikerült, hogy időnként azóta is így készítem.
A croissant feldaraboltam , és a sütőben kicsit megszárítottam, halványan meg is pirult, mert attól tartottam, hogyha leforrázom a tejjel teljesen szétesik. Aztán jött rà apránként a vaníliás tej és megszórtam cukrozott mákkal. Jó lett, nem olyan, mint amit a nagymamám készített, de 2000 km-re az otthonomtól, pont olyan finomak tűnt. ☺ Boldog karácsonyt!
Simán!
Főételként - nem a böjt miatt, hanem mert szeretjük az ízét, és hogy nem olyan nehéz, tömény étel mint amiket sokan készítenek ilyenkor. (Soha nem fogom megérteni, hogy csak azért, mert egy szó be van írva a naptárba, miért lenne muszáj húst hússal meg káposztával meg zsírral z@bálni.)
December 24-e még böjt (az advent utolsó napja), a 25-26 az, ami már nem!
Ezért 24-én még böjtös éteket szoktak hagyományisan enni, mint halászlé, mákos guba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!