Karácsonykor szoktatok mákos/diós gubát enni? Főételként a böjt miatt vagy desszertként?
Mi 24-én ebédre szoktuk enni. A nagymamáim még mákos tésztát ettek ebédre.
Idén először külföldön töltjük a karácsonyt. Mindenképp akarok készíteni, de kiflit itt nem lehet kapni. Úgy gondoltam, hogy bagettből készítem. Remélem, hogy működik majd.
Jahogy azért mert hagyomány?
Ez mindent megmagyaráz én kérek elnézést! Ha hagyomány, akkor már egyúttal helyénvaló is!
Tudod mi hagyomány még?
Húsvétkor a nyuszi meg a csokitojás! Végül is tényleg Húsvétre tökéletes a csokinyuszi meg a csokitojás! Mert hát hagyomány, az meg hogy semmi köze a keresztény tanításokhoz vagy Jézushoz, az kit érdekel, hisz hagyomány!
Komolyan, és akkor ez lenne a keresztény Európa meg a keresztény Magyarország...
Mi nem szoktunk gubát enni.
Nálunk a guba sima hétköznapi étel, nem ünnepi.
Mi egészben sült pulykát eszünk krumplipürével almaszósszal gesztenyével és zöldségekkel. Ez a szentesti menü.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!