Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti fejből, vagy recept alapján...

Ti fejből, vagy recept alapján főztök?

Figyelt kérdés
2019. nov. 27. 11:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
90%
Mégis miért 0%, amikor a kérdésre válaszoltam?
2019. nov. 27. 13:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
84%
Közel 60 éve sütök-főzök. Menni fog az neked is.
2019. nov. 27. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha olyan ételről van szó, amit már előtte megfőztem 2-3 alkalommal, azt már általában fejből, de sokat kísérletezgetek új receptekkel, az is egy hobbim, egy fárasztó munkanap után nagyon jól kikapcsol. Én is szoktam alap recepteket a saját ízlésükre szabni, fűszerezni, de az első kísérletnél pontosan követem a receptet.

Elmúltam 30, elég nagy a rutinom a főzésben. 13-14 évesen tanultam meg főzni, mert a szüleimnek nem volt hozzá affinitása és egész gyerekkoromban ugyanazt a 4 féle kaját ettük, ez úgy hatott rám, hogy felnőttként az is meglepő, ha havonta 2x ugyanaz a menü :)

2019. nov. 27. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 A kérdező kommentje:
engem nem nagyon érdekel a sütés főzés sajna pedig már 33 vagyok
2019. nov. 27. 15:05
 15/18 anonim ***** válasza:
85%
Nem is gond az addig, amíg van miből megvenni az éttermi kész kaját.
2019. nov. 27. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:
85%

#14

Ha te se így, se úgy nem főzöl és nem is érdekel a főzés, akkor mi indított ennek a kérdésnek a kiírására?

Komolyan érdekel, nem piszkálni akarlak!

2019. nov. 27. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 A kérdező kommentje:
mert már nekiálltam amúgy csak még most kezdem el ezért érdekel
2019. nov. 28. 09:58
 18/18 anonim ***** válasza:

Mikor hogy. Sokszor fejből, vagy azért mert magamtól találtam ki a receptet más ételek alapján amit ismerek, vagy mert eredetileg receptből főztem, de már sokadjára készítem úgyhogy tudom hogyan készül.

Viszont olyan is van hogy megtetszik egy új recept, akkor természetesen az alapján főzök, bár azt is elég szabadon szoktam kezelni, lecserélek benne hozzávalókat, kihagyom ami nincs otthon, beleteszem ami van. Például múltkor csináltam egy tejszínes-krémsajtos csirkés rakott brokkolit sajttal a tetején. Volt egy alaprecept amit követtem, de csirkemell helyett felsőcombot használtam mert az finomabb, más arányban tettem bele a hozzávalókat mint a recept, mert nem akartam fél kanál tejszínt és két falat brokkolit meghagyni, tovább sütöttem pár perccel hogy jobban megpiruljon a sajt a tetején, és tettem rozmaringot a húsra, amiről egy szót nem szólt a recept, de a só-bors nekem kevés volt.

2019. nov. 28. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!