Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Megszeretném lepni ma a...

Megszeretném lepni ma a feleségemet hogy készítek valamit. Vacsorára de nincs sok főzési tapasztalatom de lelles vagyok és igyekszem recept alapján talán megtudom csinálni de mit?

Figyelt kérdés
Valami finom ötletes vacsinak tökéletes kaja ötlet?
2018. aug. 4. 15:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Mi van otthon? Vagy még boltba is elmennél? Itt egy csomó részletes receptet találsz, fázisképekkel:

[link]

2018. aug. 4. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
még boltba nem voltam megyek oda is
2018. aug. 4. 16:24
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Mit?


Mit szeret? Ha leírod, segítünk.

2018. aug. 4. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
23%

A legjobb az lenne ha elvinnéd egy hangulatos nyitott helyre ahol van étel, zene, lehet táncolni.


Ha kisebb a keret, akkor csinálj pizzát (pizzalapra magad pakolj fel ízlésed szerint mindenfajta jót), mellé fagyi és egy üveg pezsgő.

2018. aug. 4. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
85%

Én csinálnék egy adag bolognai spagettit. A tészták csomagolásán ott a leírás, szószt vehetsz készen is, a darált húst pedig szintén nem nagy dolog megpirítani.


Azért részletesen:

Ha nincs előre megcsinált szószod: Felkockázol egy meghámozott sárgarépát, egy szárzellert, és egy fej vöröshagymát (utóbbi kivételével bármelyik kihagyható, ha nincs). Ezeket olajon (legjobb az olíva, de a sima napraforgó is megteszi) kis lángon megfonnyasztod, majd mehet rá fél kiló darált hús. Lehet sertés, lehet marha, csirke, pulyka, vagy ami épp van. Ezt fehéredésig pirítod (kicsit feljebb veheted a főzőlapot), majd mehet rá paradicsomszósz (úgy 3 deci, vagy 300 gramm, ahogy könnyebb), és egy pohár (2 deci) víz. Ízlés szerint sózod, borsozod, és kis lángon hagyod rotyogni 15-20 percig, míg kicsit nem lesz sűrűbb a szósz. Fedőt érdemes tenni rá, mert néha fröcsköl.


Ha van szószod:


A darált húst megpirítod, ráöntöd a szószt, és hagyod 5-10 percig rotyogni. Fedő ajánlott.


Ha kész a bolognai szósz:

Felteszel egy fazékban vizet forralni, és literenként teszel bele 8 gramm sót (lehet mérés nélkül is, a lényeg viszont, hogy inkább sótlanra csináld, mintsem túl sósra). Ha már forr a víz, mehet bele a tészta. Ha már annyit puhultak, hogy mindegyik víz alatt van, egyszer alaposan keverd meg az egészet, nehogy letapadjon, vagy összeálljon (többnyire nem szokták ezt megtenni, de kezdőként inkább tégy így). 6-7 perc után lehet kóstolni, és ha már megfőtt, csak le kell szűrni, és lehet tálalni.


Ha paradicsomos étel nem lehet, akkor pedig carbonara.

Vágj össze egy adag szalonnát (érdemes kicsit zsírosabb fajtát használni), és kis olajon pirítsd addig, míg nem lesz egy enyhe, barnás színe. Ha ez kész, főzz ki egy adag tésztát, de ne szűrd le, hanem szedd ki, és hagyd a vizet a fazékban. Ha kész, forrald a vizet a lábasban, és tedd rá úgy a serpenyőt, hogy azért a gőz még kijuthasson. Ezután üss fel 3-4 tojást, rakj bele őrölt feketeborsot (sőt ne, azt a szalonna elintézi), és öntsd bele a szalonnás serpenyőbe. Fontos, hogy a serpenyő ne legyen forró, mivel nem rántottát csinálsz. folyamatosan kevergesd, míg nem melegszik át a tojás (65 fok felett kell kicsivel lennie)*. Ha kész, mehet a tésztára, és egy keverés után lehet tálalni.


*Van aki nem melegíti át így a tojást. Ez is elfogadott, de inkább ne próbáld ki, mert csak egyszer kell szalmonellát kapnod.

2018. aug. 4. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
83%

(sőt ne, azt a szalonna elintézi)


Itt a sőt az sót akart lenni.

2018. aug. 4. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Eloetelnek hideg dinnyekremleves dinnyedarabokkal es fagyival

Foetelnek nektarinos csirkemell granatalmas bulgurral

Desszertnek egyszeru muffin

U

2018. aug. 5. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!