Ti fejből, vagy recept alapján főztök?
Sok mindent fejböl és megszokásból, sokat receptböl és meg legalább ennyiszer a "mi van itthon" alapján.
Új dolgokat elöször mindig szigorúan a recept szerint, utána módosítom, a saját ízlésünk szerint
A hétköznapi ételeket fejből, rutinból készítem, sok saját receptem van, ezeknek van egy receptgyüjteményem (elsősorban azért,mert szeretem, ha mások is elkészítik). Sok mindent kipróbálok, ezekhez természetesen receptet használok. A süteményeket mindig recept szerint készítem, persze van ezek közül is sok olyan, amit kívülről tudok.
52 éve sütök-főzök.
Vegyesen.
Általában az történik, hogy megtetszik egy etelt a recept újságban. Elolvasom a hozzávalókat és ha olyanok, amiket szeretek, akkor megvásárolom őket. Főzés előtt elolvasom a receptet, aztan atalakitom úgy, hogy nekem megfeleljen. Pl az életben nem fogom megérteni, hogy miért kell az összetevőket külön külön megsutogetni, aztán egybe tenni és úgy tovább főzni. A franc fog annyit xarolni.
Sütni viszont a tészta lapokat mindig szigorúan recept szerint szoktam. A töltelék recept viszont megintcsak változó nálam.
44 vagyok.
Változó.
Van, amit fejből.
Van, amit receptből.
Van, amikor receptet nézek, de közben átalakítom a saját ízlésemre, változtatok rajta.
Van, amit fejből tudtam, amikor gyakrabban készítettem, most már régóta nem készítettem, így újra meg kell néznem a receptet, ha most azt szeretném.
Általában receptből, de csak azért, mert nem bízom magamban, pedig jól főzök.
30N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!