Milyen süteményt csinálhatnék legelősször?
Veszel a boltban kész leveles tésztát. Tekercsben van a hűtőpultoknál.
Megkened tojással , reszelsz rá sajtot, esetleg megszórod köménymaggal.
8-10 perc alatt előmelegített sütőben elkészül.
Kaptál egy sós teasütit.
Ugyanezen tésztát felhasználhatod édes dolgokra is.
Például veszel hozzá Dr Öetker Házi krémes krém port. Hidegen összeturmixolod tejjel és megkened a már kisütött tésztát. Tetejére egy másik réteg tészta és kész is a krémes. Egyszerű, gyors, és mindenki megnyalja a szája szélét utánuk.
A főzést többször elrontottam már, viszont a sütést még sosem sikerült, max. nem lett olyan szép mint akartam, de ízre sosem volt baj. :)
Szerintem egy meggyes piskótával is simán megpróbálkozhatsz. Elkészíted a piskótatésztát, kiöntöd papírral bélelt tepsibe, és megszórod meggyel. Vagy bármilyen más gyümölccsel akár. A piskóta kb. 20 perc alatt meg is sül, tűpróbával szoktuk ellenőzizni (fogpiszkálót belenyomsz az aljáig, majd kihúzod: ha nem maradt rajta tésztadarab, akkor kész).
A legtöbb krémes süti alapja szintén piskóta, így szerintem a legjobban azzal jársz, ha piskótát tanulsz meg készíteni. Ha krémes sütit csinálsz, akkor a kész piskótát csak borítsd a tespiből egy papírral letakart tálcára, nem kell visszafordítanod (így a tepsi alján sült szép sima felület lesz felül, amire könnyebb kenni a krémet és szebben is mutat). Krémeket meg a legegyszerűbb csinálni, csak robotgéppel össze kell dolgozni a kért anyagokat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!