Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Megvettem egy sertésvesét...

Megvettem egy sertésvesét milyen ételt csinálhatnék belőle?

Figyelt kérdés
Úgy döntöttem, hogy vitamindús étrendem lesz, és a sertésvese többször is megjelent a vitaminok tekintetében, szóval megvettem és most félek tőle. Ez egyáltalán tényleg egészséges? Nagyon kezdő szakács vagyok...(20 éves) :D adjam inkább egy kutyusnak ezt a vesét?
2015. nov. 26. 19:08
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

ma már ritkán főznek az emberek sertésvesét. Régebben nagyon finom étel volt a vese-velővel 8agyvelő9 sós krumplival.

Pörkölt volt tulajdonképpen, csaj majorannával, sok borssal fűszerezve. És sajnos nagyon kevés velőt adtak a veséhez.

A megtisztítása elég macerás, mert félbevágva, minden fehér belső részét el kell távolítani, majd a színhúst csíkokra vágni.

nem árt először ecetes vízzel leforrázni, mert enyhe szaga van, mivel kiválasztószerv.

Ne ijesszen el azért, amit írtam, mert velő nélkül pörköltnek elkészítve megcsinálhatod, rizzsel, főt krumplival finom.

Ha nem bízol benne, marad a kutyus, de neki is főzd meg az első forrásig.

2015. nov. 26. 19:25
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

1 db-ot vettél?

Hát azzal nem fogsz jól lakni! :)

Vágd ketté lapjára, vágd ki a belsejét, mosd meg, csíkozd fel, és csinálj belőle pl májjal, esetleg szívvel (nyilván azt előbb kell beletenni) egy jó belsőségpörköltet.

2015. nov. 26. 19:57
 3/4 anonim ***** válasza:
52%

Ahogyan a 2-es írta, pucold meg, szeld fel vékonyra, mint amikor a karikára szelt zöldséget szoktuk, majd kockára vágott sertés-hússal együtt főzz belőle savanyú-levest, alábbi link szerint:

[link]

Ez a disznó-ölési savanyú leves, a végén egy kis tejföllel, ecettel (citromlével) tudod ízesíteni. Ha most nincs otthon szíve-nyelve, nem gond, a vese + kockára vágott színhúsból is tökéletes leveskét tudsz készíteni!!!

2015. nov. 27. 07:52
 4/4 anonim ***** válasza:
Vese velőt szoktunk főzni belőle.
2015. nov. 27. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!