Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell megsütni a csirkec...

Hogyan kell megsütni a csirkecombot?

Figyelt kérdés

A segítségeteket kérném. A párom nincs itthon, és éhes vagyok. A konyhában közveszélyesen béna vagyok. Találtam két csirkecombot a fagyasztóban, kiolvasztottam, és meg szeretném sütni finomra.:)


Célnak megfelelő edényt, olajat találtam. Só, bors is van. Mit kell tennem ezután? Lépésről lépésre, ha kérhetem, mert ez lesz az első alkalom, hogy ilyent teszek.


Nagyon várom a válaszokat, és előre is köszönöm!


2010. júl. 18. 22:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Sózd, borsozd, rakd bele az edényedbe, olajat bele, pici vízet, és letakarva közepes lángon süsd. Néha forgasd meg, és mindig önts rá egy pici vizet h ne égjen le!
2010. júl. 18. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! Forró vagy hideg olajba tegyem? Mennyi időnként kell forgatni, és honnan veszem észre, hogy készen lett?
2010. júl. 18. 22:22
 3/14 anonim ***** válasza:
Mielőtt beteszed sülni: mosd meg alaposan, többször váltott vízben, szedd le róla a tollmaradékokat. Ha van otthon sütőzacskó, tedd abba, miután befűszerezted. Így nem kell alá olaj, és biztos megsül, nem lesz véres a közepe. Kell neki egy jó óra-másfél óra, mire megsül.
2010. júl. 18. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:

Másfél óra?! Jézusom! Na mindegy, most már nincs visszaút. Megmostam, és most rotyog a fedő alatt. Zacsi szerintem nincs. Drukkoljatok!


Alsó és felső részt egyben hagytam, az nem baj, ugye?

2010. júl. 18. 22:40
 5/14 anonim ***** válasza:
Nem baj. Ha nem sütőben sütöd, hanem pl. egy serpenyőben, csak kevés vizet önts alá, ne "rotyogjon", mert akkor megfő, nem megsül. Dobj hozzá egy kis hagymát, fokhagymát, azzal süsd. Meg esetleg kis vajdarabkákat.
2010. júl. 18. 23:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 A kérdező kommentje:

Leforráztam magam, de jól vagyok..


A fokhagyma remek ötlet, 3 cikket apróra vágtam, és bedobáltam. Sót és borsot elfelejtettem, így utólag kapott. Közben találtam csirkefűszert, szórtam rá belőle.


Nem sok a másfél óra? Az egyik fele nagyon szép piros lett 18 perc után!:)


Istenem, ha sikerül, nagyon foglak szeretni Benneteket!:))

2010. júl. 18. 23:27
 7/14 anonim ***** válasza:
Na hogy sikerült?:-)
2010. júl. 19. 08:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:

Háát.. :))


Belül finom lett, de a külseje elszáradt. Valahogy a combról eltűnt a hús, vagyis az egész összecsuklott.:) A bedobált fokhagymaszeletek szénné változtak. Pedig kicsi lángon járattam, és vizet is locsoltam bele, jó sokat. Eközben hoztam össze az égetést a hasamon, mert az egész cucc a víztől megbokrosodott. Még nem tudom, hol lehetett a hiba, mindent pontosan betartottam. Lehet, hogy a kályha és a serpenyő kombinációja hatékonyabb, mint kéne.:))


Amit tudtam, elropogtattam, a többi részét megkapja a kutya jutifalinak. Így legalább ő is megkóstolja a főztömet.:)


Még egyszer köszönöm szépen a gyors segítséget!

2010. júl. 19. 08:14
 9/14 anonim ***** válasza:
A hiba valószínűleg az olaj-víz találkozása volt, azért fröccsent. Legközelebb sütőben süsd, ne a tűzön, eredményesebb lesz.:-)
2010. júl. 19. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:

Nos...

Ha legközelebb ilyen előfordulna..

E pipi combot mosd meg jól, a maradék tolltokokat és tollakat tüntesd el... nem finom :)

majd a felső combon a bőrt emeld meg (ne szedd le teljesen) és ott is sózd, borsozd meg, majd a bőrét is, de finoman, mert egyszer már a bőr alatt is megsóztad. Innét pedig már rengeteg féle módozat közül választhatsz. A legegyszerűbb, ha picit közép-meleg olajban előpirítod (legyen pici színe) majd szépen finoman egy pohár vízzel felöntöd, amiben előzőleg egy csirkehúsleves-kockát feloldottál. Folyamatosan, ahogy elpárolog a víz, mindig csak keveset pótolj (ezt már nem kell ízesíteni). Majd mikor úgy érzed, hogy elklészült, csipesszel vedd ki az edényból és a két combcsont találkozásánál a belső résznél késsel egy picit vágd be. Ha ott még rózsaszín, vagy rosszab esetben még vér is szivárog, akkor kell még neki idő. A levet, amiben készült sem szabad kidobni, hiszen remek mártás alapanyagként is szolgálhat... Azt pedig úgy érheted el, hogy visszaforralod, majd egy pici lisztet (sikér érzékenység esetén durum lisztet) szórsz bele, felengeded egy pici vízzel, majd dúsíthatod tejszínnel. Ha pedig igazi pikantériát szeretnél neki, minimális soja szószt is csepegtethetsz bele. Párolt rizzsel tálalnám. :D

Éhes is lettem :D

Jó idő töltést!

2010. júl. 20. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!