Hogyan kell megsütni a csirkecombot?
A segítségeteket kérném. A párom nincs itthon, és éhes vagyok. A konyhában közveszélyesen béna vagyok. Találtam két csirkecombot a fagyasztóban, kiolvasztottam, és meg szeretném sütni finomra.:)
Célnak megfelelő edényt, olajat találtam. Só, bors is van. Mit kell tennem ezután? Lépésről lépésre, ha kérhetem, mert ez lesz az első alkalom, hogy ilyent teszek.
Nagyon várom a válaszokat, és előre is köszönöm!
Másfél óra?! Jézusom! Na mindegy, most már nincs visszaút. Megmostam, és most rotyog a fedő alatt. Zacsi szerintem nincs. Drukkoljatok!
Alsó és felső részt egyben hagytam, az nem baj, ugye?
Leforráztam magam, de jól vagyok..
A fokhagyma remek ötlet, 3 cikket apróra vágtam, és bedobáltam. Sót és borsot elfelejtettem, így utólag kapott. Közben találtam csirkefűszert, szórtam rá belőle.
Nem sok a másfél óra? Az egyik fele nagyon szép piros lett 18 perc után!:)
Istenem, ha sikerül, nagyon foglak szeretni Benneteket!:))
Háát.. :))
Belül finom lett, de a külseje elszáradt. Valahogy a combról eltűnt a hús, vagyis az egész összecsuklott.:) A bedobált fokhagymaszeletek szénné változtak. Pedig kicsi lángon járattam, és vizet is locsoltam bele, jó sokat. Eközben hoztam össze az égetést a hasamon, mert az egész cucc a víztől megbokrosodott. Még nem tudom, hol lehetett a hiba, mindent pontosan betartottam. Lehet, hogy a kályha és a serpenyő kombinációja hatékonyabb, mint kéne.:))
Amit tudtam, elropogtattam, a többi részét megkapja a kutya jutifalinak. Így legalább ő is megkóstolja a főztömet.:)
Még egyszer köszönöm szépen a gyors segítséget!
Nos...
Ha legközelebb ilyen előfordulna..
E pipi combot mosd meg jól, a maradék tolltokokat és tollakat tüntesd el... nem finom :)
majd a felső combon a bőrt emeld meg (ne szedd le teljesen) és ott is sózd, borsozd meg, majd a bőrét is, de finoman, mert egyszer már a bőr alatt is megsóztad. Innét pedig már rengeteg féle módozat közül választhatsz. A legegyszerűbb, ha picit közép-meleg olajban előpirítod (legyen pici színe) majd szépen finoman egy pohár vízzel felöntöd, amiben előzőleg egy csirkehúsleves-kockát feloldottál. Folyamatosan, ahogy elpárolog a víz, mindig csak keveset pótolj (ezt már nem kell ízesíteni). Majd mikor úgy érzed, hogy elklészült, csipesszel vedd ki az edényból és a két combcsont találkozásánál a belső résznél késsel egy picit vágd be. Ha ott még rózsaszín, vagy rosszab esetben még vér is szivárog, akkor kell még neki idő. A levet, amiben készült sem szabad kidobni, hiszen remek mártás alapanyagként is szolgálhat... Azt pedig úgy érheted el, hogy visszaforralod, majd egy pici lisztet (sikér érzékenység esetén durum lisztet) szórsz bele, felengeded egy pici vízzel, majd dúsíthatod tejszínnel. Ha pedig igazi pikantériát szeretnél neki, minimális soja szószt is csepegtethetsz bele. Párolt rizzsel tálalnám. :D
Éhes is lettem :D
Jó idő töltést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!