Hogyan lehet úgy megsütni a csirkét/csirkecombot, hogy a bőre piros-barna és vékony legyen, de a húsa ne száradjon ki?
Figyelt kérdés
Nálam ha a húsa finom porhanyós, a bőre fehér és vastag marad. Ha viszont ropogósra sütöm a bőrét, a húsa iszonyat száraz lesz. :(2009. jan. 11. 18:31
1/7 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Bepácolod valamilyen páccal a combokat, lehetőleg amiben van paprika,(Pl. egy bögrébe teszel 1dl olajat, 5-6 cikk zúzott fokhagyma, 2 evőkanál vegeta vagy amilyen ételízesítőt használsz, egy kiskanál paprika, egy mokkáskanál bors, egy evőkanál mustár ) majd egy tepsibe teszed, alufóliával letakarod, forró sütőben olyan 220 fokon sütöd 40-45 percet, majd leveszed róla a fóliát, s még addig sütöd, míg a bőre ropogós, piros nem lesz. 5 percenként locsolgatni kell, s akkor szépen pirul a végén.
2/7 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
tegnap ellestem én is:teszel zsírt egy tepsibe,beletesed a megtisztított kicsit sózott combokat,utána sültcsirke fűszersó,borókabogyó,egy kis vizet melléönteni,megsütni fóliával letakarva,majd nélküle pirítani.
3/7 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Én sültcsirke vagy szárnyas fűszerkeverékkel bedörzsölve vagy akár tejben bepácolva állni hagyom, és mielőtt a sütőbe teszem, mindíg átpirítom egy kis zsíron nagy lángon. Utána teszem a sütőbe zsírral vagy olajjal és vízzel együtt. Fólia alatt párolom, amíg puha lesz, utána leveszem a fóliát és sűrűn locsolgatva zsírjára sütöm.
4/7 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Bepácolod, vagy fűszerezed és sütőzacskóban tutira megsül és gyönyörűen piros barna lesz a bőre, én a karácsonyi kacsát is feldaraboltam egyszere 3 zacskóba sütőttem 200 fokon másfél órát! Isteni lett! Sparba lehet kapni sütőzacskót és rá van írva milyen húst mennyi ideig kell sütni!
Sok sikert kíván Andi
5/7 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Bekenem a csirkecombokat Kotányi sültcsirke fűszersóval.
Bepakolom őket a jénai üvegtálamba, dobálok mellé néhány gerezd fokhyagymát, ha olyanom van, sima hagymát is karikákra szelve.
1-1,5 ujjnyi hideg vizet öntök alá, majd rárakom a jénai tetejét, és berakom a sütőbe.
A végére a lé eltűnik, és a pipi szépen megpirul. És még fogyókúrás is :)
6/7 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Tuti recept: kend be mézzel mielőtt lepirítod. Én sem hittem el, de hihetetlen módon lepirult és nagyon fincsi lett!
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket, azt hiszem sorban kipróbálom mindet :)
További jó sütés-főzést!
2009. jan. 11. 22:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!