Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan fognátok hozza egy...

Hogyan fognátok hozza egy ilyen étel elkészítéséhez?

Figyelt kérdés
Marhahús (kockák ) , burgonya, zöldségek .. cserép edényben készítve a sütőbe , de mégis legyen leve 😂
2019. nov. 20. 13:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy állnék neki, hogy keresnék recepteket.
2019. nov. 20. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
90%
Hangulat kérdése. Hagyma megpirítva, rádobva a húst elősütném külön serpenyőben só, bors, kakukkfű, paradicsom sűrítmény. A cserépben összevágott zöldségekre borítanám, és megsütném.
2019. nov. 20. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
30%
Lábasban feltenném a marhapörköltet, amikor a hús már jó félfövésben van, akkor borítanám bele a cserépedénybe, a tetejére a zöldségeket, amikor már azok is puhák, akkor rá egy adag tejszín + reszelt sajt, és készre sütném.
2019. nov. 20. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Bosnyák csupor


Hozzávalók : Borjú, marha és/vagy birkahús (elvégre mohamedán vallásúak a bosnyákok), én marhalábszárból készítem, de semmi hártyázás, csak kockázás! egy kis birka igen jó mellé!!!! - érdemes 1 kg-ból kiindulni, másnap még finomabb

Egy egész fej fokhagyma, 1-2 hagyma, (az egyik lilahagyma is lehet!), 1-2 színes és húsos paprika (nem baj, ha eltérő színűek, szebb a tányéron), 1-2 paradicsom felkockázva (én 1-2 ek paradicsompürét sem sajnálok hozzá!) Leveszöldség, legalább fehér és sárgarépa, de paszternák, zeller is jó bele, kevés fejeskáposzta. Pár szem krumpli felkockázva (én fejenként egy krumplit legalább belevágok + 2 darabot a váratlan vendégnek)

Fűszerek: só, csípős paprika, édespaprika, bors, borókabogyó,1-2 szem szegfűbors. Zöldfűszer is kell hozzá, leginkább petrezselyemzöld, zellerzöld egy csokor fele (a másik fele jó lesz a tálaláshoz!). Csípős paprika: jóféle bogyiszlói, vagy hosszú, csípős zöldpaprika kell hozzá! Ennyi belevalóhoz kell legalább másfél liter víz, és 1-2 dl bor.

Elkészítése lustán:

1. A cserép aljára egy kis olajat öntök

2. A felkockázott húst és a felaprított zöldségféléket (krumpli kivételével) beleöntöm.

3. Fűszerezem: sózom, borsot szórok rá, meghintem egy késhegynyi szegfűborssal, beleszórok egy pár szem egész borsot, opcionálisan borókabogyót , zöldfűszert vágok bele.

4. Felöntöm annyi vízzel, ami ellepi. Ha van bor, akkor most van itt a helye annak is!

5. Egy órát lefedve párolom, a sütőben 180-200 fokon.


6. Aztán leveszem a fedelét, hozzáadom a krumplit. Visszateszem a sütőbe – még egy fél órára.

A bosnyák csupor sűrűsége a magyar gulyásleves és a pörkölt között van. A bosnyákok savanyítva eszik - az asztalra friss kenyeret, tejfölt vagy joghurtot és ecetet tesznek mellé.

2019. nov. 20. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
92%

Süsd meg a húst füstölt szalonnazsíron a zöldségekkel, 1-2 babérlevéllel (1dl vízzel) a cserépedényben, amikor kész boríts bele mustárral ízesített tejfölt, kevés őrölt borsot, ízlés szerint citromlevet, kevés cukrot és egy vadasszerű szószod lesz.


A krumplit főzd meg kockázva sós vízben, pürésítsd, tegyél hozzá tojást, kevés lisztet és kis rudak formájában süsd ki (krokett) Ez legyen a köret.


Hozzáteszem, hogy az igazi vadasnál nem kockázva van a hús, ezért a zöldséges zaftját lehet turmixolni vagy passzírozni, de ettől most tekintsünk el. A lényeg, hogy így ahogy leírtam nem egy nagy művészet elkészíteni és finom lesz!

2019. nov. 20. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek
2019. nov. 21. 12:27

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!