Grillezni megyünk, mit vigyek hozzá (hús, zöldség) és mennyit?
Én is valami kiegészítő dolgot vinnék. Pl. csinálhatsz valami vegyes, friss salátát, mártogatóst a húshoz, különleges BBQ szószt. Szerintem a sajt sem rossz ötlet. Biztos, hogy elegendő hússal készül a házigazda, és az sem jó ha besokallnak egy valamiből.
Lehet esetleg még micset készíteni. Én úgy szoktam, hogy csak bekeverem a fűszerekkel a darált húst, és bent hagyom a tálban, amúgy is össze kell érnie az ízeknek. Megformázni sem érdemes előre, mert úgy is csak összeragadna. A grill mellett gyúrom formára vizes tenyérrel, és rögtön rakom rá a grillre. (tálkában készítek oda vizet, amiből nedvesítem a kezem).
Azért praktikus, mert csak annyit süttök ki, amennyire igény van, ha megmarad a tálban a bekevert hús, másnap is ki lehet sütni, vagy tovább fűszerezve megsütni fasírtnak. Alapvetően a micsbe nem sok minden kell. Sok sok apróra vágott vöröshagyma, só, bors, csombor, vagy bármilyen zöld fűszer ízlés szerint, de az erdélyiek csomborral készítik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!