Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A magyaros burgonyalevesbe...

A magyaros burgonyalevesbe kell zöldség és rántás vagy csak elég a burgonya és a habarás?

Figyelt kérdés
2018. febr. 7. 20:55
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én zöldséget teszek bele a krumpli mellett, de sem rántást, sem habarást nem, csak a tányéron adok hozzá tejfölt.
2018. febr. 7. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez tipikusan az ahany haz, annyi szokas esete.
2018. febr. 7. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Teszek bele kolbászt - sokat - meg krumplit, de tejfölt nem, azt csak magamnak, mert a kedvesem nem szereti úgy.


Habarás, rántás meg minek bele? :)

2018. febr. 7. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én szoktam bele tenni sárga-, fehérrépát, zellert, esetleg karalábét is. Rántást nem, de egy híg habarást és néhány csepp citromlét vagy ecetet is, meg apróra vágott petrezselyemzöldet a végén a tetejére.
2018. febr. 7. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
84%

Nekem kétféle krumplilevesem van, zöldséges (répa, esetleg petrezselyem, de én sosem használok petrezselymet, petrezselyemzöld) és tejfölös (babérlevél). Mindkettő rántással készül.

Nem tudom, hogy a magyaros egy másfajta-e, esetleg a kettő keveréke, de habarni kizárólag az almalevest habarta anyám, amit én átvettem, mert nagyon tetszenek a rántásos levesek és főzelékek. A zsírban pirítás az egyik gyengém, csak azóta már nem liszttel csinálom. Úgyhogy mindig minden krumplilevest rántani fogok.

2018. febr. 8. 00:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sokféle krumplilevest lehet készíteni. Mindenki maga dönti el, hogyan, mivel készíti, mert nyilván úgy, ahogy szereti, a családja szereti.

Mint kategória, hogy "magyaros " esetleg a pirospaprikától lehet, de ez csak egyik változat. De az is lehet, hagymás, gulyásos beütésű, sok zöldséggel, csipetkével, de lehet egy vékonyabb rántásos is, zöldségekkel vagy azok nélkül.

Szóval semmit sem KELL , nem kötelező egy recept szigorú követése, főzzünk úgy, ahogy a mi ízlésünk diktálja.

2018. febr. 8. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem teszek bele zöldséget, és tejfölös habarással sűrítem.

Viszont petrezselyem és egy kis zeller

zöldje megy bele.

Nálunk ez "nyári leves", leginkább újburgonyából főzöm.

Néha enyhén ecettel is ízesítem. Aki csípősen szereti aprított hegyes zöldpaprikát tesz bele.


Mi így szoktuk.

Meg is kívántam! :D

2018. febr. 8. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
54%

Én tennék hozzá nokedlit, rántanám, és tálalásnál tejföl. Frank levesen kívül semmit sem habarok, de rántáshoz főzik esetén teszek görög joghurtot. Pont krumplileveset még nem csináltam, de krumplifőzit igen.


35/F

szept. 17. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
8-as: a leveseket értelmetlen és fölösleges berántani vagy habarni, csak egy csomó liszt kerül bele, amire semmi szükség.
szept. 17. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!