A mikróban zöldség vagy gyümölcs chipset készíteni egészségtelen?
Nem alkalmas rá. Bajod nem lesz tőle, de nem lesz a zöldségből, gyümölcsből csipsz.
A mikró működési elve az, hogy az élelmiszerben lévő vízrészecskéket kelti heves mozgásra.
Megpuhulni megpuhul a zöldséged, ne nem lesz ropogós. Sütőlemezen próbálkozz, szárazon, vagy alkalmas olajjal picit meglocsolva.
Nem hinném, csak sokáig tart :) Persze másutt még tovább, de az legalább mennyiség, egy kis krumplit valami 7 percig szórakoztat a mikró... Rendes zöldséggel (mert a krumpli az durván keményítős, nem tartom zöldségnek) nem próbálkoztam. De jó lesz, szó se róla, csak elég vajat tegyek rá. Kérdezted, miért mondják a bő zsírt, amikor úgy sok zsírt vesz fel. Talán épp azért. Jó, ez zöldség- s emberfüggő, de sokunknak rendes zsírmennyiség kell a chipshez, akkor is, ha zöldségchips. Bár sok zöldségnek nem áll jól a fritőz, próbálkoztam némelyikkel. Sütőben biztos jobb, csak én nem várok egy órát egy marék kalóriaszegény cuccra.
A gyümölcsnek persze nem kell zsír, bár azt aszalóban készíteném, igaz, az is hosszú idő, de ezt átvettem a nyersvegánoktól s a paleóból: gyümölcsöt nem hőkezelek, ha egy mód van rá.
Itthon vagyok és ráérek. Elvégeztem egy kísérletet.
Azaz az ismertetett módon előkészítettem egy adag zöldséget, s szintén sütőpapírra tettem.
950 W teljesítmény mellett 15 perc után sem látok mást, minthogy talán egy picit zsugorodtak.
az tény hogy összezsugorodtak! a lányom kis markába elfért az egész, de szerintem a bolti zacskóba sincs sokkal több...(mármint a répa chips esetében).
Azért nem szeretem a sütőt mert nekem ott sosem sikerül, 2 óráig sütögettem tálcával - mennyiség jegyében, hát full puha maradt, ami meg kellően roppant volna hót feketére égett. És ez nem az első kísérletem volt. A mikróba nekem 3-4 perc alatt lett kész.
"Elvégeztem egy kísérletet. Azaz az ismertetett módon előkészítettem egy adag zöldséget"
Biztos, hogy figyeltél arra mit ír a kérdező?
"és egyenként sütőpapírra pakolva 5 perc alatt a mikróban roppanós lett mint a chips"
Szóval egyenként pakolta!
Nem egy fél kilót beborított a mikróba egymás hegyén hátán több rétegben vastagon egymásra halmozva, hanem a sütőpapírra úgy pakolta ki egyesével(!) hogy egy réteg legyen!
Próbáld újra így, és neked is sikerülni fog.
Ahogy a kukorica is kipattan a mikróban. Úgy chips is készíthető!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!