Mit tegyek a melegszendvicsbe?
Ma kaptunk egy régi, de még működő melegszendvics sütőt a koliba. Két szendvicset süt egyszerre. Sajnos eleddig még soha nem volt szerencsénk ilyen sütőhöz, így nem nagyon ismerjük a melegszendvicskészítés rejtelmeit, tulajdonképpen nem is nagyon ettünk még olyat, ugyanis vidékiek vagyunk.
Van itthon ugye kenyér, teavaj, vajkrém, kockasajt, piros arany csípős, üveges cékla, paprika, paradicsom, üveges zöldbab, ecetes uborka. Fűszerek: petrezselyemzöld, oregánó, bazsalikom, bors.
Hogyan tudnánk mindezek segítségével kipróbálni a melegszendvics sütőt, hogy ehető szendvicset kapjunk?
#11: nem lehet túl hasznos a józan paraszti eszed. Én sokszor úgy csinálok toast melegszendvicset, hogy megkenem a külső oldalát is, és ropogósabb lesz, mint anélkül, mert könnyebben átsül, és nem csak kiszárítja a hő.
Sosem jártam még úgy, hogy megkentem a külsejét és megégett volna. Sőt, olyat is szoktam csinálni, hogy megkenem a kenyeret margarinnal és úgy sütöm ki serpenyőben.
off, de mi takar a "vidék"? Még az eldugottabb faluban élő ismerősöm is eszik melegszendvicset.
A fenti vitához: én néha a külsejére is tettem sajtot, esetenként vajat (margarint én nagyon szeretem, de mindenki azt használ, amit szeretne), igaz vigyázni kell, mert tényleg megéghet.
Szerintem a legjobb: két szelet szeletelt kenyér közé sonka, sajt. A kevésbé erős sajtok jók, pl. ne legyen füstölt. Nekem mozzarellával is nagyon finom. Mehet bele paradicsom is, csak ne túl sok, mert elázik, kifolyik. Nagyon vékonyan kell megvajazni és csak a belső felét, mert attól is elázik.
A szendvicssütő használata meg gondolom, le van írva, ha még meg van a papírja. Gondolom, ilyen összecsukós. Beleteszed a szendvicset, bedugod és lámpák fognak felvillanni, általában egy, ha már meleg, egy másik, ha már kész. De nem mind pont ilyen. Ne nyúlj olyan részéhez, ami felmelegszik, nehogy megégesd magad.
Még csak most csöppentem ide, de nem ártana, ha leírnád, melyik típusú melegszendvics sütőről írsz. A békebeli retrósról? Abban készülnek a legfinomabb melegszendvicsek még most is. Írd már le légyszi, milyen típusú sütőre gondolsz?
Mert amelyikre én gondolok leírásod alapján, az szelet kenyér, megkened vajjal, feltétnek bármi, sonka, gombakrém, bármi, (de nem cékla és üveges zöldbab minden nélkül), tetejére sok reszelt sajt, és kész. Van a becsukható ajtajú, azok a modernebbek, de meg sem közelíti azt, amire én gondolok. Mindkettő van, de még mindig a békebelit használjuk. A lecsukhatós tetejű tényleg toastkenyérrel készül.
Szóval legjobb lenne, ha leírnád, melyik sütőre gondolsz. Azzal egyetértek, mint ahogy mások is írták, hogy semmi köze a falun lakásnak a melegszedvics-sütéshez. Laktam falun is, mégis sütöttem...
Nem kell túlgondolni :D
Én semmi különöset nem teszek bele: vaj/majonéz/tejföl, sonka/szalámi, sajt, esetleg néha savanyú uborka.
Egyszerű, de nagyszerű.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!