Tudnátok mondani olcsó ételeket 2 emberre?
Amiket én is ismerek:
Rakott ételek, főzelék félék, paprikás krumpli, borsós nokedli, túrós tészta... Ezektől már kb hányingerünk van..:D
Holnap főznöm kell semmi ötletem...
Lehet húsos étel is.
Rizses hús
Rizskrokett
Gombapörkölt
Töltött paprika
Sajtos kenyérfelfújt
Tócsni vagy egyéb zöldségfasírt
Rakott zöldség, húsréteg is mehet bele
Sólet
Töltött káposzta
Köszi:)
Várok még válaszokat 😄
Grízes/diós/mákos/krumplis/káposztás tészta
Bolognai/milánói
Tojásos/szalonnás nokedli
Hagymás/tojásos/piros krumpli fasírttal
Zöldség/borsó/krumpligombóc leves gazdagon
Illetve egy általános tipp: Ha magad készítesz el bizonyos alapanyagokat (például tészta, otthon nevelt fűszerek, zöldségek), akkor sok étel fog jóval olcsóbbá válni.
Csilis bab (lehet nem a legolcsóbb, de egytálétel es kiadós),
húsleves
sült zabkása
házi pizza
sárgaborsó krémleves
gyümölcs mártás+dara+ főtt hús (húsleves melle :)),
lecsó
ludas kása
krumpli püré + idény zöldség rántva rántott sajt
langos
8: A krumplipüré, a rántottsajt és a lángos szerintem a drágább ételekhez tartoznak.
Mondjuk 1 kg krumpli 3-400 Ft, van, ahol 1200 Ft most, ez hámozás után fél kiló lesz, ha rossz részeket is találsz benne. Kell hozzá negyed kiló vaj (800-1600 Ft) és pár deci tej.
És akkor ez nincs 1 kg. krumplipüré se, de átléptük a 2000 Ft-ot csak a nyersanyagokra, és otthon dolgoztunk vele, mosogatni is kell, rezsije is van, stb.
És akkor egy meglévő, kész konyhával kalkulálunk (1 fazék 3000 Ft, egy tűzhely 80 000 Ft, egy nm ingatlan 1 M Ft)
A lángost valamilyen zsiradékban kell süsd, sokban, aminek a kilóára szintén 500-800 Ft, közel 1 kg, 1 liter kell is 3-4 db. lángos sütéséhez, mert felveszi. Ha mondjuk 20-at sütsz, akkor ezt 3-6-tal be kell szorozni.
Ha teszel rá sajtot, tejfölt, szintén + 5-10 000 Ft-ról beszélünk.
A sajt kilója 1500-nál kezdődik, határ a csillagos ég.
Olcsó ételekről 400 Ft-os kilóár alatt beszélnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!