Milyen magyaros főétellel és süteménnyel lehetne lehengerelni a német munkatársaimat?
Vasárnap ebédre jön hozzám 4 német kolléga ebédelni (és kettőnek a házastársa is). Szóval leszünk előre láthatólag heten.
Mindenképpen főzök tyúkhúslevest jó gazdagon, és a borsodi gyökereimből kiindulva főzök bele "tölteléket" is.
A főételhez meg a süteményhez/desszerthez lövésem sincsen. Nagyon csípős kilőve, mert azt nem szeretik. Lehet, hogy két főételt is főznöm kellene, hogy mindenki jóllakhasson, ha valamelyik alternatíva nem tetszik neki. Desszertnek gesztenyepürét akartam, de nem lehet kapni még gesztenyét (püré nincs).
Bakonyi tokány, kapros túrógombóccal, Almás pite.
Hentes tokány, galuskával, Rákóczi túrós
Zserbó, klasszik magyar süti :)
Főétel: lángos :D
Én mindenkinek pluszt adtam, vaze.
Szerintem vannak olyan geynó emberek, akik ide járnak mínuszolni.
Idényben kellene főzni, szerintem, ez alap kellene, hogy legyen.
Tyúklevest akkor főzz, ha nem csirkét veszel, hanem tyúkot. Bár én erdeti Újházy-féle kakaslevest adnék inkább (nem, az nem tyúkleves).
Desszertnek szilvás-mákos rétest, szőlős rétest adnék, annak van szezonja.
Mivel a leves erős, masszív darab, semmiképpen nem valami nehéz dologban gondolkodnék, s mivel németek, a zsemlegombóc is kilőve. Adnék egy halat és egy nem halételt, de egyik se legyen rántott!
Mondjuk rácponty, az viszonylag könnyű, nem bonyolult íz, nem nehéz étel.
Húsos fogásként pedig valamilyen libás/kacsás ételt készítenék, elvégre mégiscsak ősz van.
Bár én a masszív leves miatt csak halat adnék főfogásként: rácpontyot vagy fogast roston, majd rétest. Vacsorára ez bőven elég lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!