Milyen magyaros főétellel és süteménnyel lehetne lehengerelni a német munkatársaimat?
Vasárnap ebédre jön hozzám 4 német kolléga ebédelni (és kettőnek a házastársa is). Szóval leszünk előre láthatólag heten.
Mindenképpen főzök tyúkhúslevest jó gazdagon, és a borsodi gyökereimből kiindulva főzök bele "tölteléket" is.
A főételhez meg a süteményhez/desszerthez lövésem sincsen. Nagyon csípős kilőve, mert azt nem szeretik. Lehet, hogy két főételt is főznöm kellene, hogy mindenki jóllakhasson, ha valamelyik alternatíva nem tetszik neki. Desszertnek gesztenyepürét akartam, de nem lehet kapni még gesztenyét (püré nincs).
Az Eszterházy-rostélyos jól hangzik. Zsemlegombóccal nem lenne nekik túl idegen, mert az innen ered.
A madártej viszont egy francia desszert, itt Schnee-Eiernek (hótojásnak) hívják.
Töltött káposzta,kevés füstölthússal,forrázott kelkáposztába tekerve
Második főételnek kolbászhússal rakott baconbe bugyolált tarja (vagy karaj,esetleg csirkemell) krumplipürével és savanyúsággal
Desszertnek pedig gundelpalacsinta
Vagy házi somlói galuska
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!