Tudtok olyan tipikus hús nélküli magyar ételeket, amik nincsenek Németországban?
A palacsinta mint tipikus magyar étel? :)
Már a neve is a német palatschiken szóból származik. Ezzel nem lehet nagyot villantani külföldön, tekintve, hogy mindenhol ismerik.
A tócsni sem tipikus magyar étel, németül kartoffelpuffer a neve....
5.: a németeknél nem hívják palatschinkennek a palacsintát, csak bizonyos tájszólásokban! Hivatalos neve a pfannkuchen, és minden nagymama ismeri, de a fiatalok is...
7.: ismerik a mákos életeket, karácsonykor pl. ugyanúgy mákos bejgli-féleség van. Mohnstollen a neve. Sok sütemény készül mákkal itt is. Persze a mákos tészta ismeretlen, de az annyira szar, hogy próbálkozni is felesleges vele.
Kérdező: kakaóscsiga nem tudom van-e, és nem Hamburg mellett élek, hanem München közelében, de ezekkel nem találkoztam még, pedig itt élek egy ideje, és a férjem is német :)
- túrós batyu
- pogácsa (csináltam már sajnos pogácsát, imádták)
- magyar, pirospaprikás levesek a gulyást leszámítva ismeretlenek pl. bableves stb. - de tegyük hozzá, hogy a környezetemben senki nem is volt tőle elragadtatva, bár nekem sem nagy kedvencem
- lecsó - ez a férjem egyik nagy kedvence
- gombapaprikás - erdei gombából szoktam készíteni házi nokedlivel, ezt imádja a család
- somlói galuska - ez is nagyon ízlett nekik
- lángos - ez már némileg betört, vannak bódék elszórtan, de sokan nem ismerik még. Ami engem ledöbbentett, egy street food festival-ön a legutóbb édes lángost árultak :(( csokival, gyümölcsökkel...
- kürtőskalács
5-ös: figyelmedbe ajánlom a következö cikket, a palacsinta szó ugyanis NEM az osztrák paltschinkenböl ered:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!