Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Milyen tipikus magyar saláták...

Milyen tipikus magyar saláták vannak?

Figyelt kérdés
külföldön élek,és a kisfiam ovijában lesz sütés,és megkértek,hogy valami tipikus magyar salátát csináljak. na de mit?nagyon leves sali nem lehet: pl uborkasaláta... fogalmam sincs milyen tipikus magyar saláták vannak...
2012. jún. 9. 15:00
1 2 3
 1/21 tetro ***** válasza:
100%
nem igazán vannak tipikus magyar saláták ha a saláta alatt olyasmit értesz mint a cézár vagy a görög saláta. a magyar gasztronómiában nem igazán vannak így nyers zöldségek.
2012. jún. 9. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Ami magyarnak számit, az a tejfölös uborkasaláta, vagy a paprikasaláta.

De olyan nincs, aminek nincs leve.

2012. jún. 9. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 A kérdező kommentje:
pont ez az.. szerintem krumlisalátára meg tésztasalátára vagy ilyesmire gondoltak,de ilyen tipikus magyar sali nincs szerintem....
2012. jún. 9. 15:20
 4/21 tetro ***** válasza:
90%
! Lecsó :D
2012. jún. 9. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg nincs. Talán savanyú káposztás sali, ami úgy menzáról megmaradt emléknek, benne talán répa is volt? :/ tényleg nem tudom.


Savanyú káposztát, ha tudsz, szerezz be/csinálj, más nagyon nincs. Ja meg a hagymát ne hagyd ki:)

2012. jún. 9. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/21 A kérdező kommentje:

a lecsó az szerintem nem saláta...

a savanyúkáposzta meggondolandó...bár még soha nem csináltam ilyesmit...

2012. jún. 9. 15:25
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
Zöldpaprikát vékony karikára szelsz, paradicsomot vékony cikkekre, pici cukrot szórsz rá, és gondolatnyi vízzel locsolod meg. Összekevered, amíg elolvad a cukor, utána citromlével locsolod meg.
2012. jún. 9. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem a csalamádé magyar találmány:

káposzta, paprika, uborka, hagyma, zöldparadicsom (ha van) esetleg répa, karfiol leszelve, egy kicsit sóval megpörgeted és köménnyel, ill. szemes borssal keverve hagyd állni.

Majd kicsavarod ebből a léből, és belerakod az eredeti cukros-ecetes salátalébe, hogy összeérjenek az ízek.

2012. jún. 9. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 A kérdező kommentje:
kedves utolsó! ez a paprikás-paradicsomos ötlet nem is rossz. azt hiszem kipróbálom itthon,hátha beválik :)
2012. jún. 9. 15:31
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

Hideg salátát szoktam: (az én adagom)

4 főtt tojás, 2 alma nyersen , kb. 10-12 cm kígyóuborba kockára vágva, ha van borsó (főzve, párolva) salátalevél vagy kínai kel csíkokra vágva. Egy pohár kefírbe vagy joghurtba őrölt borsot + ételízesítőt keversz, azzal leöntöd a zöldségeket, és minimum 4 órát hagyd a hűtőben.

De finom akkor is ha tartárral öntöd le.

2012. jún. 9. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!