Tudtok olyan tipikus hús nélküli magyar ételeket, amik nincsenek Németországban?
A palacsintához, ahol en elek, csak annyit fuznek, hozza, hogy a nemet ismeroseim egyike se ismeri a Palatschinke szót :D En is ezt mondtam egyszer nekik, csak neztek ram, nem tudtak mit akarok :D
Egyebkent tarhonyat sem nagyon ismerik.
"A palacsintához, ahol en elek, csak annyit fuznek, hozza, hogy a nemet ismeroseim egyike se ismeri a Palatschinke szót :D En is ezt mondtam egyszer nekik, csak neztek ram, nem tudtak mit akarok :D"
A Palatschinken osztrák szó, ezt Németországban csak kevesen ismerik és még kevesebben használjak.
Itt a Pfannkuchen a használatos, de ez inkább az amerikai palacsintára hasonlít, a magyar tipusú, vékoyn palacsintát Creppes-nek nevezik a franci desszert után.
"Egyebkent tarhonyat sem nagyon ismerik."
A tarthonya ismert Eiergraupe néven, de csak levesbe használják néha, körítésként nem. De szerintem nem is igazán érdemes ezzel kísérletezni, mert nem annyira pozitív étel, hogy esélye is lenne arra, hogy tetszik nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!