Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Tudtok olyan tipikus hús...

Tudtok olyan tipikus hús nélküli magyar ételeket, amik nincsenek Németországban?

Figyelt kérdés
Cserediák leszek, és kell vigyek 2 receptet, de nem szeretnék semmi husisat.Kakaóscsiga van Németországban, Hamburg mellett?

2016. jún. 1. 15:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
58%
Túrós batyut a Lidlben lehet kapni itt Berlinben. Biztosan máshol is. Kakaós csiga viszont 100% nincs az országban, kerestem, bejártam minden pékséget, de semmi. Kênytelen voltam megtanulni itthon sütni.
2016. jún. 1. 23:02
 12/19 anonim ***** válasza:
77%
Utolsó: kakaós csiga felénk minden pékségben kapható (Bayern)
2016. jún. 2. 07:26
 13/19 anonim ***** válasza:
Én is ezt írtam BW-ben is van kakaós csiga, de túrós batyut még nem láttam! Persze lehet Hamburgban másképp van!
2016. jún. 2. 11:18
 14/19 anonim ***** válasza:
*láttam nem írtam
2016. jún. 2. 11:19
 15/19 anonim ***** válasza:
92%

A palacsintához, ahol en elek, csak annyit fuznek, hozza, hogy a nemet ismeroseim egyike se ismeri a Palatschinke szót :D En is ezt mondtam egyszer nekik, csak neztek ram, nem tudtak mit akarok :D

Egyebkent tarhonyat sem nagyon ismerik.

2016. jún. 2. 14:51
 16/19 anonim ***** válasza:
94%

"A palacsintához, ahol en elek, csak annyit fuznek, hozza, hogy a nemet ismeroseim egyike se ismeri a Palatschinke szót :D En is ezt mondtam egyszer nekik, csak neztek ram, nem tudtak mit akarok :D"

A Palatschinken osztrák szó, ezt Németországban csak kevesen ismerik és még kevesebben használjak.

Itt a Pfannkuchen a használatos, de ez inkább az amerikai palacsintára hasonlít, a magyar tipusú, vékoyn palacsintát Creppes-nek nevezik a franci desszert után.

"Egyebkent tarhonyat sem nagyon ismerik."

A tarthonya ismert Eiergraupe néven, de csak levesbe használják néha, körítésként nem. De szerintem nem is igazán érdemes ezzel kísérletezni, mert nem annyira pozitív étel, hogy esélye is lenne arra, hogy tetszik nekik.

2016. jún. 2. 15:03
 17/19 anonim ***** válasza:
Hát mi még egyszer se talaltunk, pedig jartunk mar nagy Kauflandba, Netto, Rewe..stb.. sehol sem ismertek.
2016. jún. 2. 16:25
 18/19 anonim ***** válasza:
Nem irtad, merre élsz, itt Edeka, Rewe árul.
2016. jún. 2. 21:25
 19/19 anonim ***** válasza:
Munchentol 35 km-re, Rosenheim korzet.
2016. jún. 3. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!