Szerintetek volt mar csalodott egy külföldi egy igazi magyar haziasszony föztjetöl?
Megsertödtem a ferjem megjegyzesere, ö Latin-Amerikabol van.Ugy volt, hogy Nemetorszagban fogunk elni,friss hazasodok vagyunk, de közben kiderült , hogy babat varok ezert a szüleimhez megyünk majd , mert otthon szeretnek szülni, szoval egy ideig ott elnenk.Mar most azt hajtogatja, hogy föznöm kellesz neki, mert , hogy otthon biztos teljesen mas a konyha es ö nem biztos benne , hogy szeretni fogja.Naluk szinte mindeg csirke rizzsel a menü.
Anyum persze tapasztalt haziasszony, megnezem kinek nem izlik az otthon keszült tötött kaposzta es rosszul esett, hogy meg oda sem ertünk, de mar azt mondja, neki anyum föztje nem fog izleni...gyerekesnek is tartom a problemat...De most ugy altalanosan kerdem..tenyleg lehet nem szeretni a klasszikus magyar konyhat?Szerintem mar eleve ami otthon sziv vele keszül, csak finom lehet
"tenyleg lehet nem szeretni a klasszikus magyar konyhat?"
Igen, tényleg lehet nem szeretni.
Azért jó lenne, ha végre felfognák az emberek, hogy a "világhírü magyar konyha" egyáltalán nem híres, vagy ha igen, akkor arról, hogy nem igazán jó, abszolut nem egészséges és borzasztóan nehezen emészthetö.
A klasszikus magyar konyhát legfeljebb a magyarok egy része szereti, egy külföldi csak igen ritka esetekben.
"Szerintetek volt mar csalodott egy külföldi egy igazi magyar haziasszony föztjetöl?"
Igen, a legtöbb külföldi igencsak csalódik emiatt, szóval ezt tudomásul kell venni.
Holland rokonaim "még a fülükkel is ették" az itt ledegradált magyar kaját, magyar származású nagybátyám direkt a gyerekkori kajáit főzette (gombóc, "cinke"). Pedig otthon legtöbbször "gezemüzéket" esznek. Csak a mennyiséget sokallták, amivel falun traktálták őket, nem a minőséget.Én is ettem náluk, ízlett is, de ott nem igazán tudnak főzni, az nem húsleves számomra, amit levesporból készítenek, konzerv húsgombóc levesbetéttel és ropogós pálcika kenyeret adnak mellé.
A "magyaros" ételeket el lehet készíteni más felfogásban is, mint ahogy fent többen írják, nem kell feltétlen zsírban tocsogniuk. Jobb éttermek shéfjei meg is tudják ezt oldani. Én sok nemzet konyháját szeretem, de egy jó palócleves szerintem állná a versenyt bármelyikben.
Kicsit OFF, de a magyar konyhát vehemensen támadóknak (is) ajánlom az alábbi hangfelvételt, ami a Szabad Európa Rádió utolsó Forgószinpad adásában hangzott el:
https://www.youtube.com/watch?v=st4Acw1mecE
Ilyen vélemény is van...
Azért esznek csirkék, mert az a normális kaja náluk, nem pedig az olcsóság miatt (éppen fordítva van!)
A Szabad Európás link meg a nyugatra szakadt mgyarok véleménye, nem az ott élöké!
wanderowa!
Hollandiában élek. A családom a magyaros ételeket csak és kizárólag atgondolva hajlandó elfogyasztani - Pl pörkölt csak csirkebol, rizzsel, de van olyan, amit még csak megkostolni se hajlandó, mint Pl a szekelykapszta. El kell fogadni, hogy az ember a számára szokatlan ételeket ketkedessel fogadja és azt is, hogy más az izvilaguk, az ízlésű, így nem biztos, hogy ízlik nekik a más nemzet konyhája. Én pl falra mászom az anyosomtol, aki képes barna kenyérrel Pijnenburg-öt enni, meg vajas kenyeret hagelslaggal
28: Akkor kíváncsi lennék, melyik latin-amerikai országból származik a kérdező férje, mert van egy pár, mind különböző konyhával. Állandóan csak csirkét enni rizzsel szerintem nem normális, de ízlés dolga.
A SZER-esek is kint éltek/élnek, attól még érdekes lehet a véleményük, mert a SZER-nél voltak, talán még értelmesebbeket is mondanak, mint sok más "kintélő".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!