Szerintetek volt mar csalodott egy külföldi egy igazi magyar haziasszony föztjetöl?
Megsertödtem a ferjem megjegyzesere, ö Latin-Amerikabol van.Ugy volt, hogy Nemetorszagban fogunk elni,friss hazasodok vagyunk, de közben kiderült , hogy babat varok ezert a szüleimhez megyünk majd , mert otthon szeretnek szülni, szoval egy ideig ott elnenk.Mar most azt hajtogatja, hogy föznöm kellesz neki, mert , hogy otthon biztos teljesen mas a konyha es ö nem biztos benne , hogy szeretni fogja.Naluk szinte mindeg csirke rizzsel a menü.
Anyum persze tapasztalt haziasszony, megnezem kinek nem izlik az otthon keszült tötött kaposzta es rosszul esett, hogy meg oda sem ertünk, de mar azt mondja, neki anyum föztje nem fog izleni...gyerekesnek is tartom a problemat...De most ugy altalanosan kerdem..tenyleg lehet nem szeretni a klasszikus magyar konyhat?Szerintem mar eleve ami otthon sziv vele keszül, csak finom lehet















7-es: "Hát, ez most tényleg világraszóló probléma, hogy egyszer ott kell ennie :) Illik szednie egy kicsit a kajából, és megkóstolni, "
NEM, nem EGYSZER kellene ott ennie szerencsétlennek, hanem amíg MO-on vannak (terhesség-szülés-gyerekágy-elös pár hónap), addig folyamatosan a kérdezö anyja fözöcskézne. Az meg böven elképzelhetö, hogy a kérdezö férje egy hét múlva szintén kórházban jköt ki eperohamokkal, gyomorfekéllyel, de legalább is krónikus gyomorrrontás lesz a sora a mama klasszikius magyar kajáitól.





F#sznak mentél hozzá, ha már most csak a hiszti megy.
Boldog házasélet, mi?





"az "otthon készült töltött kaoszta" a legtöbb esetben úszik a zsírban, rántásban, erös paprikában."
Tudom, tudom, nem ez a lényeg, csak most meglepődtem. Rántás? Erős paprika? Tényleg? ti rántással készítitek? Minek?





Wikipédia:
"Számtalan változata van: Egyes vidékeken a fazék aljára szalonnát, vagy a rétegek közé füstölt kolbászt vagy füstölt húst is tesznek. Máshol a darált hús fele-fele arányban sertés illetve marhahúsból áll. A töltelék ízesítésénél használnak még őrölt paprikát, fokhagymát, borsikafüvet illetve pirított hagymát is. Szoktak vékony rántást is tenni bele a végén. Egyes vidékeken sűrített paradicsomlevet is tesznek a főzővízbe."





Lehet nem szeretni, hogyne.
A töltött káposzta egyébként gyerekkori kedvenc ételem volt, de lehetőleg töltelék nélkül (udvariasságból ettem meg egyet 5 káposztalevélhez) és sok tejföllel. Rántás az alap volt nálunk is. Annyira ízlett, hogy még a töltelék ellenére is kedvencem volt a (feltétlenül húsmentes) paprikáskrumpli mellett.
Az valóban nem szép, hogy előre mondja, hogy nem fog tetszeni neki, legalább próbálja ki vagy csak legyen udvarias, még nem is vagytok ott...
Amúgy ő is főzhet magának, mi van abban? Max. egyszerűt. Én tudok főzni, mégis általában tojást eszem valami egyszerű formában vagy sült zöldséget. Jó, kinek mi tetszik, de azért nem kéne komplikált dolgokat elvárnia mástól, pl. a gyermekágyas feleségétől...
Illetve.. Csirkét és rizst bármelyik elszánt 16 éves hobby testépítő meg tud főzni magának, az igazán alap. Megtanulja ő is.
Amit szeretettel és otthon főznek, az is lehet borzalmas. Vagy finom a családnak, de egy más ízlésűnek nem megfelelő. Van, aki nem bírja a zsírosat, van, aki nem bírja a szénhidrátosat, sőt, már a nem nagyon zsíros ételeket sem, amikkel nem tud jóllakni.... Sokféle ember van, működésre, ízlésre is. Nincs ezzel gond.





Simán lehet, hogy nem fog neki ízleni. Ez benne van a pakliban. Nekem meg mondjuk az indiai kaják nem ízlenek, egy curry nekem maga a halál, nem bírom megenni.
Viszont azokon a válaszolókon csak röhögni tudok kínomban, akik szerint a magyar kaja egy egyenlő az automatikus emberhalállal. Mondjuk vannak itt páran, akik olyan válogatóak és kaja hisztisek, hogy valami elképesztő.
"A legtöbb ember számára ez egyenlö egy gyomorrontással, hányással, napokig rosszul levéssel - még azoknál is, akik magyarok. " Ez a mondat egybként kiemelkedően vicces, hiszti-Kriszti fajta, az ilyen ember egy pörkölt után papot hívatna. :D :D :D
Mondjuk főzne a frász olyan emberre, akik csak nyammog a salátán meg a biobulátán nagy csücsörítések közepette. :D





"Ez a mondat egybként kiemelkedően vicces, hiszti-Kriszti fajta, az ilyen ember egy pörkölt után papot hívatna. "
Pedig teljesen igaza van.





18!
Minden, a saját konyhatol gyökeresen eltero étel problémát okozhat az embernél. Ehhez nem kell hisztizni. Egyél csak pl egy hétig kínait, tuti folyamatos hasmenesed lesz. A magyar konyha, főleg ha a minimum az 50-60 éves korosztalyt vesszük, bizony zsíros és fűszeres. Ezt nem mindenki bírja, pláne az nem, aki amúgy csirken és rizsen él. A magyar konyha pl igen gyakran használ serteshust -amitől pl en magyar létemre konkrétan rosszul vagyok, már a szagatol is hányingerem van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!