Egy külföldi barátotoknak melyik magyar ételt ajánlanátok (recept és íz alapán)?
Receptet kellene küldenem egy finom magyar ételhez...
A rakott karfiolra gondoltam,de kiderült,hogy a kanadaiaknak is van hasonló ételük.A gulyás ....az eléggé ismert.
Székely káposzta?Dobos torta? Gundel palacsinta?
Mit lehetne ajánlani,amit ő is valószínűleg könnyen elkészít? Szeret főzni,pl. almatortát tud,ezért gondolom,hogy a torta is felvethető...DE tudnátok ti is tippeket adni?Köszi szépen!
A cseresznyeleves az tuti magyar!!Igaz?
Van valami nagyon jó recpetetetek hozzá?Azt tudom,hogy az egyik étteremben nagyon finom csereszenyelevest ettem, vaníliafagyival és brownie-val....és elég jó sűrű,intenzív íze volt a cseresznyének..
Epres gombóc??CSináltatok már olyat??
és az ország tortáját:szilvagombóc torta????
Kanadabol irok.
A gulyast ismeri a baratod is? Tolem ha kerdezik honnan jottem es mondom,hogy magyar vagyok,az elso dolog a gulyas amit modanak,ja es a paprikas csirke!
Palacsinta, töltse azzal, amivel akarja.
Rakott krumpli.
A cseresznyeleves,amit írtál nem igazi magyar étel.
Gulyásleves (marhalábszárból),pörkölt nokedlival,töltött káposzta, desszertnek Dobos-torta, rétesek, farsangi fánk.
A gyümölcsleveseket mindenhol ismerik, egy jó magyaros krumolilevest nem. A gulyás/pörkölt jellegü ételek szintén mindenhol ismertek.
Ami nek túl ismert és általában jól bejön, az a rakott krumpli, hortobágyi palacsinta (az eredeti: a tölteléke borjú vagy csirkepörkölt tejfölösen, tejfölös pörköltszaftos mártásban és átsütve - a különféle darálthúsos, panirozott, stb. nem)), somlói galuska, túrós csusza.
Harcsapaprikás túróscsuszával! Az komoly!!!:)
Levesek közül egy jól eltalált palócleves, vagy Jókai bableves, vagy kolbászos korhelyleves.
Deszertek közül szerintem is gundel, meg somlói.
Szerintem a körözöttet sem ismeri, ami nem valami bonyolult kaja, de reggelire azért jobb (szerintem) mint a juharszirupos palacsinta :)
Újházi tyúkhúsleves
Töltött csirke
Halászlé
Túrós csusza
Túrós lepény
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!