Kínai csípős-savanyú leves recept?
nem, nem segítettél, de ha elolvastad volna a kérdést, nem csak vaktában válaszolnál olvasás nélkül (nagyon okos) tudnád hogy már próbáltam őket, a nosalty-tól kezdve a wang mester receptjén át kb mindent, ezért valami MÁSIK fajtát szeretnék (mint írtam, már savanyú uborkás változatot is próbáltam...) ami valszeg nincs neten... az a baj hogy szakácskönyvre nincs kedvem kiadni 1 recept miatt, ezért ide írtam, hátha van valakinek valami receptje otthon ami nincs fent neten (könyvesboltban nem volt pofám gyors kiírni/lefényképezni a recepteket... na majd legközelebb)
amúgy meg miért érzed úgy hogy akkora nyomorék hülyének nézz, h nem vagyok képes az internetet használni? nem egy idióta vagyok aki rögtön ide rohan ha valami kell, fórumokra is írtam, de csak a szokásos recepteket kaptam, ezért gondoltam h írok ide is. talán zavar? ne legyél már olyan IQ-bajnok hogy annyira okosnak érzed magad, hogy úgy válaszolsz valamire h el sem olvasod... köszi.
Hasonló.
Mi ezt a kínai levest szeretjük, lehet csípősen is készíteni, Kínában így tanultam:
Kínai kukoricaleves tojással
Hozzávalók:
• 1 doboz kukoricakonzerv
• 1 liter csontleves vagy erőleves
• körömnyi gyömbér
• csipet só
• 1 mokkáskanál fehérbors
• 1 kisebb evőkanál semleges főzőpálinka
• 2 dkg liszt
• kevés víz
• 2 egész tojás
• petrezselyemzöld, esetleg kevés chili,
Elkészítés:
Csontlevest vagy kockából erőlevest főzünk. A kukoricát leöblítjük, lecsepegtetjük, beleöntjük a levesbe, forrásig hevítjük. Közben elkészítjük a habarást: a sót és a fehérborsot kikeverjük a kínai főző pálinkával, hozzáadjuk a lisztet és kevés vizet. Ha ez kész, a leveshez adjuk, és 1 percig forraljuk. Beleszórjuk a gyömbért. A felvert tojásokat gyors mozdulattal a levesbe keverjük. A tetejét meghintjük petrezselyemlevéllel, és már tálalható is.
köszönöm, bár egyáltalán nem erre gondoltam, de ettem már ilyet. azt hiszem ma meg is csinálom :D
azért persze várom a másik leves receptjét is, háta... :) látom az első IQ-csatahajó meg törölte magát? :D
most nem találom azt a receptet, amit kipróbáltam, de az sem volt az igazi, viszont több sót és ecetet tettem bele, mint amennyit a recept írt, és úgy nagyon jó lett. Az pedig, hogy mennyire ropogós csak azon múlik, mennyi ideig főzöd.
Mindig követed a receptet, vagy szoktál próbálkozni is?
SZIA!
Próbáld meg ezt:
http://www.youtube.com/watch?v=TtvKJ9fb35c
Elég rossz a hang, de azért kivehető...itt a recept.
Én nem próbáltam, de nagyon hasonlít az éttermesre:
SZia!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!