Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Kínai csípős-savanyú leves...

Kínai csípős-savanyú leves recept?

Figyelt kérdés
tudom hogy 600 féle recept van neten. azt is tudom, hogy éttermenként más változat. nincs valaki olyan, aki dolgozott/dolgozik kínai kajáldában? az a sötét, sűrű, ropogós zöldséges változat érdekelne, amiket neten találtam MINDET kipróbáltam (külföldieket még nem) de egyik sem az igazi. volt 1 ami nagyon jó volt, csirkemell és SAVANYÚ uborka volt benne (finom volt nagyon!) de nem az az igazi... ötletek, tippek trükkök, praktikák, h hogy lehetne olyan?
2011. okt. 23. 18:55
 1/6 A kérdező kommentje:

nem, nem segítettél, de ha elolvastad volna a kérdést, nem csak vaktában válaszolnál olvasás nélkül (nagyon okos) tudnád hogy már próbáltam őket, a nosalty-tól kezdve a wang mester receptjén át kb mindent, ezért valami MÁSIK fajtát szeretnék (mint írtam, már savanyú uborkás változatot is próbáltam...) ami valszeg nincs neten... az a baj hogy szakácskönyvre nincs kedvem kiadni 1 recept miatt, ezért ide írtam, hátha van valakinek valami receptje otthon ami nincs fent neten (könyvesboltban nem volt pofám gyors kiírni/lefényképezni a recepteket... na majd legközelebb)

amúgy meg miért érzed úgy hogy akkora nyomorék hülyének nézz, h nem vagyok képes az internetet használni? nem egy idióta vagyok aki rögtön ide rohan ha valami kell, fórumokra is írtam, de csak a szokásos recepteket kaptam, ezért gondoltam h írok ide is. talán zavar? ne legyél már olyan IQ-bajnok hogy annyira okosnak érzed magad, hogy úgy válaszolsz valamire h el sem olvasod... köszi.

2011. okt. 23. 19:41
 2/6 anonim ***** válasza:

Hasonló.

Mi ezt a kínai levest szeretjük, lehet csípősen is készíteni, Kínában így tanultam:

Kínai kukoricaleves tojással

Hozzávalók:

• 1 doboz kukoricakonzerv

• 1 liter csontleves vagy erőleves

• körömnyi gyömbér

• csipet só

• 1 mokkáskanál fehérbors

• 1 kisebb evőkanál semleges főzőpálinka

• 2 dkg liszt

• kevés víz

• 2 egész tojás

• petrezselyemzöld, esetleg kevés chili,

Elkészítés:

Csontlevest vagy kockából erőlevest főzünk. A kukoricát leöblítjük, lecsepegtetjük, beleöntjük a levesbe, forrásig hevítjük. Közben elkészítjük a habarást: a sót és a fehérborsot kikeverjük a kínai főző pálinkával, hozzáadjuk a lisztet és kevés vizet. Ha ez kész, a leveshez adjuk, és 1 percig forraljuk. Beleszórjuk a gyömbért. A felvert tojásokat gyors mozdulattal a levesbe keverjük. A tetejét meghintjük petrezselyemlevéllel, és már tálalható is.

2011. okt. 29. 14:25
 3/6 A kérdező kommentje:

köszönöm, bár egyáltalán nem erre gondoltam, de ettem már ilyet. azt hiszem ma meg is csinálom :D

azért persze várom a másik leves receptjét is, háta... :) látom az első IQ-csatahajó meg törölte magát? :D

2011. nov. 5. 11:35
 4/6 anonim ***** válasza:

most nem találom azt a receptet, amit kipróbáltam, de az sem volt az igazi, viszont több sót és ecetet tettem bele, mint amennyit a recept írt, és úgy nagyon jó lett. Az pedig, hogy mennyire ropogós csak azon múlik, mennyi ideig főzöd.

Mindig követed a receptet, vagy szoktál próbálkozni is?

2012. máj. 26. 22:51
 5/6 A kérdező kommentje:
próbálkozok azért, kombinálok is idönként :) de mindenhol annyira más, ahány hely annyi változat kb, van amelyire hasonlit, de nem az a kedvencem :D azért tettem fel itt a kérdést hátha kapok jo tippeket-trükköket vagy valakit aki dolgozott már ilyen helyen esetleg, egy másik forumon volt egy csajszi akiknek volt éttermük/dolgozott ott leirt egy csomo receptet, aztán eltünt, pedig utána kérdezték többen a tuti leves receptet :D most majd a wok n go-n talált receptet fogom kiprobálni :))
2012. jún. 10. 12:18
 6/6 anonim válasza:

SZIA!

Próbáld meg ezt:

http://www.youtube.com/watch?v=TtvKJ9fb35c

Elég rossz a hang, de azért kivehető...itt a recept.

Én nem próbáltam, de nagyon hasonlít az éttermesre:

[link]

SZia!

2012. nov. 16. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!