Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Mik a legtipikusabb magyar...

Mik a legtipikusabb magyar ételek, édességek?

Figyelt kérdés

Szóval, van két vlogger a youtube-on, akik néhány videójukban Ázsiából illetve Koreából kapott édességeket, rágcsálnivalókat esznek és pontozzák is őket. :)

Arra gondoltunk pár barátommal, hogy küldünk nekik magyar kajákat, hátha arról is csinálnak videót. :D (Nem tudom, hogy mennyi esély van erre, ugyanis nem túl híresek a kajáink, és a Magyar nép egyébként sem annyira ismert az USA-ban) :D

Viszont szeretnénk megpróbálkozni. :)

Eddig ezek a kaják vannak tervben:

-Duna kavics

-Francia drazsé

-Boci Aero

-Pille

-Téli Fagyi

-Téli szalámi

-Sport szelet

-Zizi-Top

-Gumi cumi

Illetve azt sem tudjuk, hogy ezek mennyiben magyar kaják. :D De szerintem azok, és nem hiszem, hogy annyira híresek lennének az USA-ban.

Ha tudtok még ilyeneket, vagy csak meg tudjátok erősíteni, hogy a fentebb említettek magyarok, akkor szívesen várom válaszotokat. :D

#étel #magyar #tipikus #édesség #ismert #rágcsilnivaló #hazai.itthoni
2012. aug. 16. 23:39
1 2 3
 11/23 anonim válasza:
dianás cukor,pez cukor (nem biztos), mákos guba,szegedi fűszerpaprika, töltött káposzta
2012. aug. 17. 00:18
 12/23 anonim válasza:
100%
előző vagyok, eszembe jutott a krumplicukor is
2012. aug. 17. 00:20
 13/23 anonim válasza:
100%

Off:

Amúgy nem smosh -ra gondolsz? :D

Amúgy nem muszáj szerintem csak édességet küldeni, mi magyarok nem annak a gyártásában jeleskedünk igazán ;)

De például ott van a Győri Édes, Erős Pista , esetleg Gyulai Kolbász, de a túrórudit is talán kibírná az út, esetleg jégakuval mellette.

2012. aug. 17. 00:46
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
A túrórúdit elvileg szeretik a külföldiek,aki már megkóstolta.Én régen még szerettem a dianás cukorkát,a savanyú nyalókát,a pille is szerintem jóötlet,gyulai,csabai kolbász(valami jó csípős:)),de ha töltött káposztát vagy egy jó kis babgulyást küldenétek nekik,szerintem az is jó lenne,csak hát annak már nem olyan íze lenne mire odakerül eléjük,mint főzés után.
2012. aug. 17. 02:25
 15/23 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! :)

De, nekik gondoltuk :D Már alapból egy sima csomagot elkezdtünk összeállítani, és akkor jött ez a kajás ötlet is. :D

2012. aug. 17. 02:51
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit drága lesz a csomagfeladás, de respekt az ötletért :) A fejleményekről meg informáljatok már itt minket is, légyszí. :))

Esetleg egy tipikus magyar ételt kiválaszthatnátok, mondjuk a gulyáslevest, vagy pörköltet nokedlivel, és rendes receptet lehetne nekik küldeni, meg hozzá hazai pirospaprikát, hátha megfőzik. :-)

Meg nem tudom hány évesek, de egy deci házipálesz.. :)) Ja, meg nem tudom mennyire magyar, de esetleg a tejkaramell?

2012. aug. 17. 07:09
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy nekünk főképp az ételeink a jók, nem ezek a kész élelmiszerek.

Töltött káposztát,, meg borjúpaprikást meg nem küldhetsz.

Van 1-2 jó ilyen nasi is pl a Guru (ez a karamellás túrórudi) vagy hungarikum még a körözöttes túrókrém, de ezek mind romlandóak, megint csak nem szállítható.

Hát nem könnyű. Küldjél nekik pálinkát! :)

2012. aug. 17. 08:01
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Én ezeket tenném a csomagba: Tokaji aszú, dobos torta, téliszalámi, konyakos meggy, erőspista, vilmos körtepálinka. Ha nem küldeném hanem itt helyben kínálnám, akkor ezekhez ajánlanám még a halászlét, pörkölteket, mondjuk borjú és pacal, mákos gubát,túrós rétes(az igazi asztalon húzgálós, gundel palacsinta.
2012. aug. 17. 08:29
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

17. vagyok, tényleg a gubáról jut eszembe, mákos bejglit lehetne küldeni.

A bejgli mondjuk nem annyira magyar, de a mák már mindenképp, és ebből a kelt/omlós tésztából készítve elég tartós is egy utazáshoz.

Készen is lehet kapni, csak nem tudom, mennyire szezonális dolog.

2012. aug. 17. 08:46
 20/23 mustafa33 ***** válasza:
100%

valaha, amikor még nem volt globalizált uniform világ, Magyarországra ezt jártun vásárolni (onnan csempészni):

Pick szalámi, ZiZi, Duna kavics, omlós cukorka, Tibi csoki, Boci csoki (ezek még nem voltak európai jellegtelen édesvirics ízűek - Nestlé, Milka...), valódi kisüsti cseresznye pálinka, körte pálinka, Unicum, Hubertusz likőr, 5 puttonyos Tokaji aszú, Egri bikavér, Glóbusz májpástétomok, különleges vagdalthús (ezeket még húsból csinálták az átkosban, nem szójából és lisztből), Szegedi vagy Kalocsai pirospaprika, Csabai - Gyulai kolbász. Ma mangalica paprikás tokaszalonnát szoktam Magyarországon venni meg más mangalica disznóságot.

2012. aug. 21. 23:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!