Mik a legtipikusabb magyar ételek, édességek?
Szóval, van két vlogger a youtube-on, akik néhány videójukban Ázsiából illetve Koreából kapott édességeket, rágcsálnivalókat esznek és pontozzák is őket. :)
Arra gondoltunk pár barátommal, hogy küldünk nekik magyar kajákat, hátha arról is csinálnak videót. :D (Nem tudom, hogy mennyi esély van erre, ugyanis nem túl híresek a kajáink, és a Magyar nép egyébként sem annyira ismert az USA-ban) :D
Viszont szeretnénk megpróbálkozni. :)
Eddig ezek a kaják vannak tervben:
-Duna kavics
-Francia drazsé
-Boci Aero
-Pille
-Téli Fagyi
-Téli szalámi
-Sport szelet
-Zizi-Top
-Gumi cumi
Illetve azt sem tudjuk, hogy ezek mennyiben magyar kaják. :D De szerintem azok, és nem hiszem, hogy annyira híresek lennének az USA-ban.
Ha tudtok még ilyeneket, vagy csak meg tudjátok erősíteni, hogy a fentebb említettek magyarok, akkor szívesen várom válaszotokat. :D
Off:
Amúgy nem smosh -ra gondolsz? :D
Amúgy nem muszáj szerintem csak édességet küldeni, mi magyarok nem annak a gyártásában jeleskedünk igazán ;)
De például ott van a Győri Édes, Erős Pista , esetleg Gyulai Kolbász, de a túrórudit is talán kibírná az út, esetleg jégakuval mellette.
Köszi a válaszokat! :)
De, nekik gondoltuk :D Már alapból egy sima csomagot elkezdtünk összeállítani, és akkor jött ez a kajás ötlet is. :D
Kicsit drága lesz a csomagfeladás, de respekt az ötletért :) A fejleményekről meg informáljatok már itt minket is, légyszí. :))
Esetleg egy tipikus magyar ételt kiválaszthatnátok, mondjuk a gulyáslevest, vagy pörköltet nokedlivel, és rendes receptet lehetne nekik küldeni, meg hozzá hazai pirospaprikát, hátha megfőzik. :-)
Meg nem tudom hány évesek, de egy deci házipálesz.. :)) Ja, meg nem tudom mennyire magyar, de esetleg a tejkaramell?
Az a baj, hogy nekünk főképp az ételeink a jók, nem ezek a kész élelmiszerek.
Töltött káposztát,, meg borjúpaprikást meg nem küldhetsz.
Van 1-2 jó ilyen nasi is pl a Guru (ez a karamellás túrórudi) vagy hungarikum még a körözöttes túrókrém, de ezek mind romlandóak, megint csak nem szállítható.
Hát nem könnyű. Küldjél nekik pálinkát! :)
17. vagyok, tényleg a gubáról jut eszembe, mákos bejglit lehetne küldeni.
A bejgli mondjuk nem annyira magyar, de a mák már mindenképp, és ebből a kelt/omlós tésztából készítve elég tartós is egy utazáshoz.
Készen is lehet kapni, csak nem tudom, mennyire szezonális dolog.
valaha, amikor még nem volt globalizált uniform világ, Magyarországra ezt jártun vásárolni (onnan csempészni):
Pick szalámi, ZiZi, Duna kavics, omlós cukorka, Tibi csoki, Boci csoki (ezek még nem voltak európai jellegtelen édesvirics ízűek - Nestlé, Milka...), valódi kisüsti cseresznye pálinka, körte pálinka, Unicum, Hubertusz likőr, 5 puttonyos Tokaji aszú, Egri bikavér, Glóbusz májpástétomok, különleges vagdalthús (ezeket még húsból csinálták az átkosban, nem szójából és lisztből), Szegedi vagy Kalocsai pirospaprika, Csabai - Gyulai kolbász. Ma mangalica paprikás tokaszalonnát szoktam Magyarországon venni meg más mangalica disznóságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!